Adopteer een kip

Heeft u al een abonnement op een groentepakket? Adopteer dan ook een kip en u bent wekelijks verzekerd van verse eieren van onze eigen in de wei loslopende kippen!

Hoe werkt een kip adoptie?

In ruil voor de verzorgingskosten van de kip van € 96,00 per jaar ofwel € 2,00 per week, krijgt u de eieren die ze legt. Gemiddeld over een jaar mag u op vier á vijf eieren per week rekenen. De verzorgingskosten van een kip bestaan uit huisvesting, stro en het aanschaffen en verbouwen van voer.

Wij verzorgen onze kippen naar biologisch-dynamische maatstaven. Dit betekent dat er zowel binnen als buiten voldoende ruimte is. De kippen zijn altijd vrij om naar buiten te gaan waar ze in de grasstrook kunnen scharrelen. De kippen worden gehouden in een verplaatsbaar verblijf, zodat ze regelmatig een vers weitje krijgen.

Uiteraard worden hun snavels niet gebrand of geknipt. Kijk maar eens naar onderstaande foto’s voor een impressie van onze kippen en hoe ze leven.

Altijd een verse wei

Onze kippen zijn altijd vrij om naar buiten te gaan waar ze lekker in het gras kunnen scharrelen. De kippen worden gehouden in een verplaatsbaar verblijf, zodat ze regelmatig een vers stuk gras voorgeschoteld krijgen.