Gratin van pompoen met feta en notencrumble

Recepten

Sanne kwam met dit heerlijke recept ! Echt een aanrader.

Ingrediënten:
600 gr (diepvries) pompoenblokjes
1 kl ras-el-hanout
4 stengels lente-ui, fijngehakt
120 gr noten-, pitten- en zadenmix
enkele blaadjes salie, fijngehakt
200 gr feta, verkruimeld
peper

Bereiden: 
Rooster de noten, zaden en pitten in een droge pan.
Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal. Kruid met ras-el-hanout en bestrooi met de
fijngehakte lente-ui, de notenmix, de fijngehakte salie en de feta. Besprenkel de
ovenschotel met wat olijfolie en kruid met peper.
Plaats de ovenschotel gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Gebruik je verse pompoen? Plaats de schotel dan minstens een uur in de oven.

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com 

vrijdag 13 januari 2023 | Recepten

Meer nieuws

POMPOENSCHOTEL MET GEHAKT EN MON CHOU

POMPOENSCHOTEL MET GEHAKT EN MON CHOU

Dit heerlijke recept danken we aan een van de vrijwilligers van de Kraanvogel: Bärbel Renaud. Laat dit een aanmoediging zijn voor iedereen die regelmatig van een heerlijk recept snoept en het nog niet met ons heeft gedeeld. Wij willen ook smullen 😉 Duur: ca. 30...

Lees meer
Cadeaubonnen zijn een hit!

Cadeaubonnen zijn een hit!

Mijn hemel, wat vliegt de tijd he ! Het is alweer december terwijl ik voor mijn gevoel net twee weken geleden afscheid heb genomen van de zomer. De cadeaubonnen blijken een hit ! Al redelijk wat klanten hebben er een of meerdere besteld om cadeau te doen. Makkelijk en...

Lees meer
RODE CURRY MET KOOLRAAP

RODE CURRY MET KOOLRAAP

Oke, ik haal al die rapen door elkaar. Even iets van duidelijkheid scheppen. De koolraap en koolrabi worden vaak door elkaar gehaald. Beide groente zijn knollen, maar de koolrabi groeit boven de grond en de koolraap onder de grond. De koolraap heeft een gele kleur en...

Lees meer