Groenteschotel met paprika

Recepten

Lekkere groenteschotel!
Wanneer je paprika in dunne reepjes snijdt, daarna rustig aanbakt en dan eventjes laat stoven
dan worden ze heerlijk zoet en super zacht. Een paprikastoof met prei, tomaten en gekookte
eitjes. Lekker vegetarisch en eens een keertje iets anders. De groentestoof kun je gewoon zo
eten, het is echt een volledige maaltijd. Maar wanneer je nog iets er bij wilt eten dan kun je er
ook een lekkere dikke snee zuurdesembrood bij serveren, zilvervliesrijst of gebakken
aardappeltjes bij eten.

Ingrediënten voor 4 personen:
5 paprika’s(verschillende kleuren)
2 uien
2 preien
2 tenen knoflook
2 blikken Pomodorini tomaten (van 400 gr )
2 el tomatenpuree
4 eieren
150 ml zure room
4 takjes bladpeterselie
1 tl gerookte paprikapoeder
Peper en zout
olijfolie

Bereiding:
1. Snijd de paprika’s in dunne lange repen van ongeveer 1 cm dik. Snipper de uien en hak de
tenen knoflook fijn en snijd de prei in dunne ringen.
2. Verhit de olijfolie in een stoofpan. Voeg de ui, knoflook en prei toe en bak 2-3 minuten op
laag vuur totdat de groenten een klein beetje kleur krijgen.
3. Voeg de paprikareepjes toe en schep de tomatenpuree door het groentemengsel. Doe de
tomaten uit blik en het gerookte paprika poeder er bij en meng alles door elkaar. Voeg
200 ml water toe en breng de groenteschotel zachtjes aan de kook en laat 20 minuten
met de deksel op de pan zachtjes boterzacht stoven.
4. Kook ondertussen de eieren tot ze half hard tot hard zijn. Wat je eigen voorkeur is.
5. Hak de peterselie grof en breng de stoof op smaak met peper en zout. En serveer met de
gekookte eitjes en een flinke hand grof gehakte peterselie. Serveer de groentestoof met
een flinke schep zure room.

Smakelijk !
Daisy

vrijdag 11 november 2022 | Recepten

Meer nieuws

Preitaart met walnoten

Preitaart met walnoten

Ingrediënten: - 5 plakjes diepvries bladerdeeg - 1 teen knoflook - 3 middelgrote eieren - 75 g ongebrande walnoten - 100 g cheddar aan stuk - 600 g prei - 1 el traditionele olijfolie Bereiding: - Verwarm de oven voor op 200° C. Laat het bladerdeeg ontdooien. - Snijd...

Lees meer
Die passie voor zijn werk, vind ik mooi.

Die passie voor zijn werk, vind ik mooi.

We hebben het eerder gedaan. Kennismaken met de pakketafnemers. Wie zijn nu eigenlijk de mensen die de pakketten afnemen? Hoe zijn ze bij Michiel terecht gekomen en wat is hun drive om voor biologisch dynamisch te kiezen? Deze week een buurtvrouw van mij. Yvonne heb...

Lees meer
Winterpostelein en champignons

Winterpostelein en champignons

Nodig voor 2 personen: - 150 gram winterpostelein, goed gewassen en gedroogd - 250 gram (kastanje) champignons - 1 teen knoflook - olie of boter om in te bakken - 4 el crème fraîche (of zure room of volle yoghurt) - 4 takjes peterselie - flinke bos bieslook - 2 takjes...

Lees meer