Pompoensalade met geroosterde sjalotjes

Recepten

Dit recept komt uit het boek ‘De Biologische Keuken’ dat ik kreeg van Andre tijdens een overleg
van de spiegelgroep. Deze deel ik vast met jullie, maar er volgen er vast nog veel meer.

Ingrediënten
5 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
4 takken tijm
1 el sojasaus
350 gram sjalotjes, gepeld, maar heel
3 verse rode pepers
1 pompoen, geschild, zonder zaad en in stukjes
20 gr peterselie
1 teentje knoflook
80 gram walnoten
150 feta
Zeezout en gemalen zwarte peper

Bereiding
STAP 1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Meng de olijfolie, balsamicoazijn en sojasaus in een grote kom en voeg peper en zout toe.
STAP 2
Schep de sjalotjes en 2 rode pepers om in het mengsel en leg ze in een grote braadpan of ovenvaste schaal. Zet ze 15 min. in de oven. Schep alles 1 a 2 keer om.
STAP 3
Voeg de stukjes pompoen toe en zet alles 30-35 min. in de oven tot de pompoen gaar en bruin is. Schep een keer om. Neem de schaal uit de oven, voeg tijm toe en laat de groenten afkoelen.
STAP 4
Hak de peterselie en de knoflook fijn en meng ze met de walnoten. Schep het zaad uit de laatste rode peper en hak hem fijn.
STAP 5
Schep het kruiden-walnotenmengsel door de groenten. Voeg rode peper en peper en zout toe. Voeg desgewenst nog wat balsamicoazijn toe. Verkruimel de feta boven de salade. Doe de salade over in een schaal en serveer meteen.

maandag 13 september 2021 | Recepten

Meer nieuws

Zo vinden we de natuur altijd terug in onszelf

Zo vinden we de natuur altijd terug in onszelf

Na Maria Lichtmis en Carnaval gaat de natuur zich opmaken voor de wedergeboorte, de lente. Qua temperatuur zijn we er soms al wel, maar dat is natuurlijk behoorlijk ongebruikelijk. Michiel zei van de week: de voorraden zijn op…. Binnen de jaarfeesten zeggen we; we...

Lees meer
Schorseneren in bechamelsaus

Schorseneren in bechamelsaus

Ingrediënten: een kilo schorseneren een citroen een eetlepel boter een eetlepel bloem 125 ml melk Bereiding: 1. Was de schorseneren zodat de meeste grond er vanaf is. Zet een pan klaar met water en het sap van een halve citroen. Laat een bak of je gootsteen vol lopen...

Lees meer
Paksoi bowl met volkoren rijst

Paksoi bowl met volkoren rijst

Ingrediënten: 120 g zilvervliesrijst 2 eieren 1 stronk paksoi 5 el extra vergine olijfolie 15 g gemberwortel 1 teen knoflook 1 el sojasaus 1 el honing peper 50 g walnoten 1 avocado 150 g wortel, julienne gesneden Bereidingswijze: Kook de zilvervliesrijst zoals...

Lees meer