Slasoep

Recepten

Ingrediënten
1 aardappel
1 ui
½ krop sla
5 dl kippenbouillon
olijfolie
1 teentje knoflook
1 bosje bieslook
Peper & zout

Bereiding
Snipper de ui en de knoflook.
Snij de sla in reepjes en hou apart voor het garnituur.
Snij de aardappel in blokjes. 

Stoof de ui en de knoflook aan in een scheutje olijfolie.
Voeg er de aardappel en de sla aan toe, stoof even mee en overgiet dan met de bouillon.
Laat op een zacht vuurtje net gaar worden.
Breng op smaak met peper en zout en koel de soep door de pan in een kom met ijsblokjes te zetten.
Zet daarna een paar uur in de koelkast.
Mix de bieslook fijn met olijfolie van goede kwaliteit. Gebruik zoveel olie als je zelf lekker lijkt.
Giet de soep in kommetjes en werk af met wat fijn gesnipperde sla en enkele druppeltjes
(bieslook)olie.

Smakelijk !!

vrijdag 13 augustus 2021 | Recepten

Meer nieuws

Die passie voor zijn werk, vind ik mooi.

Die passie voor zijn werk, vind ik mooi.

We hebben het eerder gedaan. Kennismaken met de pakketafnemers. Wie zijn nu eigenlijk de mensen die de pakketten afnemen? Hoe zijn ze bij Michiel terecht gekomen en wat is hun drive om voor biologisch dynamisch te kiezen? Deze week een buurtvrouw van mij. Yvonne heb...

Lees meer
Winterpostelein en champignons

Winterpostelein en champignons

Nodig voor 2 personen: - 150 gram winterpostelein, goed gewassen en gedroogd - 250 gram (kastanje) champignons - 1 teen knoflook - olie of boter om in te bakken - 4 el crème fraîche (of zure room of volle yoghurt) - 4 takjes peterselie - flinke bos bieslook - 2 takjes...

Lees meer
Zo vinden we de natuur altijd terug in onszelf

Zo vinden we de natuur altijd terug in onszelf

Na Maria Lichtmis en Carnaval gaat de natuur zich opmaken voor de wedergeboorte, de lente. Qua temperatuur zijn we er soms al wel, maar dat is natuurlijk behoorlijk ongebruikelijk. Michiel zei van de week: de voorraden zijn op…. Binnen de jaarfeesten zeggen we; we...

Lees meer