Tuinbonen met eieren uit de Perzische keuken

Recepten

Ingrediënten voor 4 personen
20-25 minuten bereidingstijd
3 preien, in dunne ringen
roomboter en olijfolie, om in te bakken
1 tl gemalen komijn
1 tl kurkuma
100 g spinazie
1 kg gedopte tuinbonen, vers of uit de vriezer, harde velletjes verwijderd
½ bos dille, grofgesneden
½ bos bladpeterselie, grofgesneden
¼ bos koriander, grofgesneden
8 eieren
zeezout en versgemalen zwarte peper
sumak, als garnering

Bereiding
Fruit de preiringen 10 minuten zachtjes in wat boter en olijfolie tot ze glazig en zoet worden.
Voeg de komijn, kurkuma, spinazie en tuinbonen toe en bak 2-3 minuten mee.
Roer de grofgesneden kruiden erdoor.
Breek de eieren boven het tuinbonenmengsel, bestrooi met zout en peper en bak heel zachtjes, tot de eiwitten stollen (ik leg het deksel op de pan zodat het sneller gaat).
Bestrooi met wat sumak of citroenrasp en dien op.

Smakelijk !

dinsdag 27 juli 2021 | Recepten

Meer nieuws

Zo vinden we de natuur altijd terug in onszelf

Zo vinden we de natuur altijd terug in onszelf

Na Maria Lichtmis en Carnaval gaat de natuur zich opmaken voor de wedergeboorte, de lente. Qua temperatuur zijn we er soms al wel, maar dat is natuurlijk behoorlijk ongebruikelijk. Michiel zei van de week: de voorraden zijn op…. Binnen de jaarfeesten zeggen we; we...

Lees meer
Schorseneren in bechamelsaus

Schorseneren in bechamelsaus

Ingrediënten: een kilo schorseneren een citroen een eetlepel boter een eetlepel bloem 125 ml melk Bereiding: 1. Was de schorseneren zodat de meeste grond er vanaf is. Zet een pan klaar met water en het sap van een halve citroen. Laat een bak of je gootsteen vol lopen...

Lees meer
Paksoi bowl met volkoren rijst

Paksoi bowl met volkoren rijst

Ingrediënten: 120 g zilvervliesrijst 2 eieren 1 stronk paksoi 5 el extra vergine olijfolie 15 g gemberwortel 1 teen knoflook 1 el sojasaus 1 el honing peper 50 g walnoten 1 avocado 150 g wortel, julienne gesneden Bereidingswijze: Kook de zilvervliesrijst zoals...

Lees meer