Vegan erwtensoep met linzen van Bo

Recepten

Ik vond dit recept nog tussen mijn ongebruikte recepten, want… als je een recept doorstuurt, kan ik het pas gebruiken zodra het ook in het pakket zit. Het kan dus even duren, maar… als je twijfelt of ik het vergeten ben, mag je altijd een reminder sturen hoor !

En dan volgt hier nog een recept van Bo van een zelfbedachte vegan erwtensoep. Dat scoort sowieso punten vind ik ! Hier komt ie :

Ik wilde dit al zolang maken maar kon nergens een recept vinden dat makkelijk was en me ook nog eens lekker leek. Dus ben ik zelf gaan proberen en is het, al zeg ik het zelf, erg goed gelukt . We hadden geen spliterwten in huis, maar wel linzen. Vandaar dat het eigenlijk een erwten/linzensoep is geworden, haha!

Ingrediënten:
– 1 1/2 liter groentebouillon (naar keuze, ik gebruik blokjes van cenovis)
– 300 gr gedroogde rode linzen
– 450 gr diepvrieserwten
– 1 knolselderij (ca 400 gr)
– ongeveer 250 gr aardappel
– 1 laurierblad
– vegan rookworst

Bereiding:
Spoel de linzen af. Doe de linzen met de bouillon in een grote pan en breng aan de kook, laat met het deksel op de pan op laag vuur 20 minuten koken. Voeg na 10 minuten 2/3 van de erwten toe. Pureer met de staafmixer.

Schil de knolselderij en de aardappels en snijd in blokjes. Voeg dit samen met het laurierblad toe aan de soep en kook de blokjes in zo’n 15 minuten gaar.
Snijd de rookworst in plakjes. Verwijder het laurierblad, voeg de worst en de rest van de erwtjes toe. Verwarm nog een paar minuutjes en dan is het klaar 🙂 

Vriendelijke groetjes,
Bo en Daisy

vrijdag 29 april 2022 | Recepten

Meer nieuws

de verse poep van deze week

de verse poep van deze week

Michiel liep langs de velden op het moment dat ik hem belde. We hebben een probleem met het water, zegt hij. We willen tuinbonen zetten, maar het is nog te nat. Het duurt dus nog langer voordat we kunnen zaaien. Er staat alleen nog prei. Nou… een lekkere preischotel...

Lees meer
Preitaart met walnoten

Preitaart met walnoten

Ingrediënten: - 5 plakjes diepvries bladerdeeg - 1 teen knoflook - 3 middelgrote eieren - 75 g ongebrande walnoten - 100 g cheddar aan stuk - 600 g prei - 1 el traditionele olijfolie Bereiding: - Verwarm de oven voor op 200° C. Laat het bladerdeeg ontdooien. - Snijd...

Lees meer
Die passie voor zijn werk, vind ik mooi.

Die passie voor zijn werk, vind ik mooi.

We hebben het eerder gedaan. Kennismaken met de pakketafnemers. Wie zijn nu eigenlijk de mensen die de pakketten afnemen? Hoe zijn ze bij Michiel terecht gekomen en wat is hun drive om voor biologisch dynamisch te kiezen? Deze week een buurtvrouw van mij. Yvonne heb...

Lees meer