Witlofschotel met kaassaus

Recepten

Ingrediënten: 
800 g kruimige aardappelen
150 g verse roomkaas met kruiden
800 g witlof
2 g boter om in te vetten
200 g beenhamreepjes of gerookte tofu
100 g geraspte belegen kaas

Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar, giet af en stamp ze fijn met de
kruidenroomkaas. Snijd de onderkant van de stronk witlof en verwijder de buitenste
bladeren. Kook de witlof 5-6 min. Vet de ovenschaal in.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verdeel de witlof over de bodem van de
ovenschaal en schep hierover een laag aardappelpuree. Bestrooi met de hamreepjes /
tofu en de kaas en bak het gerecht in 20-25 min. gaar in het midden van de oven.

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 5 mei 2023 | Recepten

Meer nieuws

PUMKIN PIE / POMPOENTAART

PUMKIN PIE / POMPOENTAART

Ingrediënten: Voor de bodem - 200 gram bloem - 1 theelepel bakpoeder - 125 gram roomboter (koud - in stukjes) - water, zout Pompoentaart - 250 gram pompoenpuree - ½ blik gecondenseerde melk (200 gram) - 1 ei - 1 eidooier - 1 theelepel kaneel - ½ theelepel piment...

Lees meer
Zoals de natuur buiten is

Zoals de natuur buiten is

Lieve Kraanvogel pakketafnemers, Het nieuwe jaar is alweer begonnen met alle weersomstandigheden die we zouden kunnen verwachten in januari. De vorst heb ik van heel dichtbij meegemaakt (in slowmotion op mijn fietsje onderuit gegaan) Hopelijk houden jullie het...

Lees meer
KNOLSELDERIJ STEAKS MET GEROOSTERDE PAPRIKASAUS

KNOLSELDERIJ STEAKS MET GEROOSTERDE PAPRIKASAUS

Dit recept kreeg ik van een pakketafneemster die ik tegenkwam toen ik onze groenten oppikte met de fiets en me afvroeg wat ik toch met al die knolselderijen moest ☺ Ingrediënten: 2 kleine knolselderijen 6 teentjes knoflook uitgeperst 6 el fijngehakte peterselie plus...

Lees meer