Over ons

De Kraanvogel is een Biologisch-Dynamische boerderij, gerund door boer Michiel Schalk en medewerkers.

Boerderij De Kraanvogel is uitgegroeid tot een bedrijf met een veelzijdig productie, met meer dan 40 groentesoorten en schapen.

Biologisch-Dynamisch

Ons voedsel wordt het beste als de kosmische en aardse krachten er in voldoende mate in werkzaam zijn. We ondersteunen dit met praktische landbouwkundige maatregelen, zoals het gebruik van levende compost en Biologisch-Dynamische preparaten.

Betrokken klantenkring en C.S.A

De productie wordt rechtstreeks door de bij het bedrijf betrokken klantenkring afgenomen in de vorm van groentepakketten en eventueel aanvullingen. Bij het bedrijf betrokken zijn wil zeggen dat u als deelnemer een aandeel in de oogst afneemt in ruil voor een hiervoor overeengekomen bedrag als aandeel in de exploitatierekening, welke elk jaar aan de klanten wordt voorgelegd en toegelicht. Zo wordt het onderhouden van een stukje gezonde aarde een samenwerking van boer en klanten. Deze associatieve vorm staat bekend als C.S.A. (Community Supported Agriculture) voorheen ook wel aangeduid als pergola-bedrijf. In Nederland en in België wint deze associatieve vorm sterk in populariteit.

Eerlijke handel

De prijs wordt dus bepaald door overleg van de boer en zijn klanten (c.s.a-overleg met de klantenkring). Weg van de prijzenoorlog, naar een economie van het elkaar gunnen. Dit betekent voor de boer dat de kosten worden gedekt, en dat er een redelijk inkomen in zit.

Actieve klantenvereniging

Naast de klantenkring is er ook nog een actieve klantenvereniging. Deze ondersteunt de boerderij middels vrijwilligers, werkgroepen en culturele activiteiten zoals jaarfeesten voor de gehele klantenkring.

Waar komen wij

Voor waar en wanneer wij komen met onze pakketten zie de pagina Abonnementen.