Recepten

Vegan erwtensoep met linzen van Bo

Vegan erwtensoep met linzen van Bo

Ik vond dit recept nog tussen mijn ongebruikte recepten, want… als je een recept doorstuurt, kan ik het pas gebruiken zodra het ook in het pakket zit. Het kan dus even duren, maar… als je twijfelt of ik het vergeten ben, mag je altijd een reminder sturen hoor ! En dan...

Lees meer
Vegetarische lasagne met aubergine

Vegetarische lasagne met aubergine

Dennis kwam een paar maanden geleden met dit recept op de proppen en sindsdien is het een blijvertje. Super lekker en makkelijk te maken. Vergeet de bereidingstijd niet ! Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 35 minuten Totale tijd: 50 minuten Ingrediënten...

Lees meer
Zelf zuurkool maken !

Zelf zuurkool maken !

Fermenteren, dus. Dit is iets wat ik al een tijdje wil en nog nooit gedaan, dus… nu we witte kool hebben, is dit een perfect moment. Laten we beginnen bij het begin, want: wat is fermenteren precies? Fermenteren is het veranderen van voedsel met behulp van bacteriën,...

Lees meer
Romige rodekoolsoep met bieslook (uit het boek Vast Wel!)

Romige rodekoolsoep met bieslook (uit het boek Vast Wel!)

Bereiding 15 min Baktijd 30-35 min Personen 6 Benodigdheden soeppan, staafmixer INGREDIËNTEN: 1 el kokosolie 1 rode ui 1 sjalotje 3 teentjes knoflook 1 appel in blokjes 1 rode kool 400 gram witte zoete aardappels 1 el verse tijm 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden 500...

Lees meer
Groene kool ovenschotel

Groene kool ovenschotel

Wie is er niet dol op ovenschotels ?! Eens een keer geen specifiek vegetarisch recept. Je kunt het natuurlijk vega maken door vega gehakt te gebruiken. Ingrediënten voor 4 personen: - 1 groene kool - aardappelpuree voor 6 personen (rijkelijk dus) - 750 gram gehakt (of...

Lees meer
Pompoenlasagne met buffelmozzarella

Pompoenlasagne met buffelmozzarella

Lasagne is altijd lekker ! Ingrediënten: - Biologische pompen - 1 Ui - 2 Teentjes knoflook - 1 Prei - 5 Takjes marjolein - 1 el Paprikapoeder - 1 mespuntje Kaneel - 70 gram Tomatenpuree - 100 ml Rode wijn - 100 gram Cherrytomaten - 400 gram Passata di Pomodori of...

Lees meer
Carrot Cheesecake met creamcheese topping

Carrot Cheesecake met creamcheese topping

Voor degenen die onze Nieuwjaarsborrel van afgelopen zaterdag gemist hebben, hierbij een kleine troost. Nou ja, klein.. Stefanie, de zus van Michiel, had een paar heerlijke cakes gemaakt waaronder deze. Speciaal voor jullie vroeg ik het recept en vroeg ik Michiel of...

Lees meer
GESMOORDE PREI MET EIEREN EN ZA’ATAR

GESMOORDE PREI MET EIEREN EN ZA’ATAR

Dit recept kreeg ik van Niki, Luc, Ezra en Otis en is een hit in hun gezin. Deze willen we dus zeker ook eens proberen ! Het lijkt veel op de Shakshuka die ik al vaker geprezen heb volgens mij, maar weer net wat anders. Dit is een gemakkelijke manier om in heel korte...

Lees meer

Neem een groente abonnement!

Wil jij ook één van deze heerlijke recepten maken met de groente van Boerderij De Kraanvogel? Neem dan een abonnement en ontvang wekelijks een pakket met de lekkerste biologische groenten! Met een groenteabonnement krijg je elke week een kistje met verschillende (h)eerlijke en verse groentes. In het pakket zorgen we voor een goede balans tussen blad-, stengel- en wortelgewassen.

Neem een abonnement