Recepten

Preischotel

Preischotel

Zo eenvoudig en toch zoooo lekker !! Ingrediënten 350 gram (vegetarisch) gehakt 800 gram prei 125 ml crème fraîche 2 tl grove mosterd 700 gram voorgekookte aardappelschijfjes 100 gram geraspte kaas Bereiding Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het gehakt circa 4 min....

Lees meer
Shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool

Shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool

Al vaker heb ik ons favoriete recept Shakshuka met jullie gedeeld. Hier een heerlijke variant op het origineel ! Shakshuka is misschien wel het ultieme comfort food gerecht voor bij het ontbijt, lunch of avondeten. Dit eiergerecht uit het Midden Oosten is verwarmend...

Lees meer
Ovenschotel met groenlof, aardappelpuree en ham

Ovenschotel met groenlof, aardappelpuree en ham

De smaak van groenlof zit tussen witlof en andijvie in zit. Een beetje bitter dus, maar… bitter in de mond, maakt de lever gezond ! Dit gezegde kan nog onderbouwd worden ook 😉 Bitterstoffen activeren de afgifte van gal in de darmen. Via de gal brengt de lever de...

Lees meer
Puree van geroosterde gele wortelen

Puree van geroosterde gele wortelen

Ingrediënten 1 kg gele wortelen olijfolie 4 takken tijm 4 tenen knoflook 1 tl zeezout 3 el honing 1 tl harissa 1/2 tl komijnpoeder Bereiding STAP 1 Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg een groot vel aluminiumfolie op je ovenplaat en vet dit in met wat olijfolie. STAP 2...

Lees meer
Pompoensalade met geroosterde sjalotjes

Pompoensalade met geroosterde sjalotjes

Dit recept komt uit het boek ‘De Biologische Keuken’ dat ik kreeg van Andre tijdens een overleg van de spiegelgroep. Deze deel ik vast met jullie, maar er volgen er vast nog veel meer. Ingrediënten 5 el olijfolie 1 el balsamicoazijn 4 takken tijm 1 el sojasaus 350...

Lees meer
Aardpeertaart met geitenkaas

Aardpeertaart met geitenkaas

Aardpeer is bijna een vergeten groente, maar nog niet helemaal, want het zit in ons pakket deze week ! Het is ontzettend lekker en je kan er alle kanten mee op. Dit recept voor een hartige taart met aardpeer, geitenkaas en verschillende groenten is een heerlijk...

Lees meer
Kokoscurry met kastanjechampignons en paksoi

Kokoscurry met kastanjechampignons en paksoi

Ingrediënten 335 gram Basmatirijst 1 Limoen  5 cm Verse gember 80 ram Cashewnoten 2 Rode bosui  1 Paksoi  400 gram Kastanjechampignons 20 gram Kokosrasp 6 tl Kerriepoeder 300 ml Kokosmelk 20 ml Sesamolie Peper en zout naar smaak Bereiding Kook 250 ml water per persoon...

Lees meer
Slasoep

Slasoep

Ingrediënten 1 aardappel 1 ui ½ krop sla 5 dl kippenbouillon olijfolie 1 teentje knoflook 1 bosje bieslook Peper & zout Bereiding Snipper de ui en de knoflook. Snij de sla in reepjes en hou apart voor het garnituur. Snij de aardappel in blokjes.  Stoof de ui en de...

Lees meer
Tuinbonen met eieren uit de Perzische keuken

Tuinbonen met eieren uit de Perzische keuken

Ingrediënten voor 4 personen 20-25 minuten bereidingstijd 3 preien, in dunne ringen roomboter en olijfolie, om in te bakken 1 tl gemalen komijn 1 tl kurkuma 100 g spinazie 1 kg gedopte tuinbonen, vers of uit de vriezer, harde velletjes verwijderd ½ bos dille,...

Lees meer

Neem een groente abonnement!

Wil jij ook één van deze heerlijke recepten maken met de groente van Boerderij De Kraanvogel? Neem dan een abonnement en ontvang wekelijks een pakket met de lekkerste biologische groenten! Met een groenteabonnement krijg je elke week een kistje met verschillende (h)eerlijke en verse groentes. In het pakket zorgen we voor een goede balans tussen blad-, stengel- en wortelgewassen.

Neem een abonnement