KNOLSELDERIJ STEAKS MET GEROOSTERDE PAPRIKASAUS

Recepten

Dit recept kreeg ik van een pakketafneemster die ik tegenkwam toen ik onze groenten oppikte met de fiets en me afvroeg wat ik toch met al die knolselderijen moest

Ingrediënten:
2 kleine knolselderijen
6 teentjes knoflook uitgeperst
6 el fijngehakte peterselie plus extra om te garneren
3 tl gerookte paprikapoeder
10 el olijfolie

Paprikasaus
geroosterde paprika’s zelf geroosterd en van het vel ontdaan, of uit pot
4 el Griekse yoghurt (10%) kies een plantaardige variant als je vegan eet
1 el sherryazijn of balsamicoazijn

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
– Boen de knolselderij goed schoon (niet schillen!) en was hem goed. Droog af met een theedoek. Snijd de knolselderij in 5 of 6 plakken van ongeveer 1,5 cm en leg ze op de bakplaat.
– Meng de knoflook, peterselie, gerookte paprikapoeder en olijfolie door elkaar en breng goed op smaak met peper en zout. Besmeer de knolselderijsteaks aan beide kanten met dit mengsel.
– Bak de knolselderij 50 minuten in het midden van de oven. Draai de knolselderij steaks om, verhoog de oventemperatuur naar 200 en bak ze nog eens 15 minuten.
– Blend intussen de geroosterde paprika’s, Griekse yoghurt en sherryazijn (of balsamicoazijn) tot een gladde saus.
– Maak een ‘spiegel’ van de saus op de borden en leg de knolselderij steaks er bovenop. Garneer met een paar takjes peterselie.

Mocht jij nu ook een leuk recept hebben. Iets waar het hele gezin altijd van glundert als het op tafel komt of een geheim familierecept… deel het met mij en ik deel het weer met de rest van onze Kraanvogelfamilie. 

Fijne Kerst en een gezond en liefdevol 2024                                                                                                                             daisycornelissen1973@gmail.com
Daisy

vrijdag 22 december 2023 | Recepten

Meer nieuws

Met een beetje zonneschijn, komt het snel goed!

Met een beetje zonneschijn, komt het snel goed!

O jongens… die regen! Die zijn we beu of niet? Zelfs na mijn weekje Turkije was ik het Nederlandse weer na 2 weken en tig keer natgeregend te zijn, alweer zat. Zo ook op de boerderie!  Door het slechte weer is er veel mis gegaan. Veel groentes groeien heel erg slecht....

Lees meer