PUMKIN PIE / POMPOENTAART

Recepten

Ingrediënten:
Voor de bodem
– 200 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 125 gram roomboter (koud – in stukjes)
– water, zout

Pompoentaart
– 250 gram pompoenpuree
– ½ blik gecondenseerde melk (200 gram)
– 1 ei
– 1 eidooier
– 1 theelepel kaneel
– ½ theelepel piment (gemalen)
– 1 theelepel gember (gemalen)
– ½ theelepel kardemom (gemalen)
– ½ theelepel nootmuskaat (gemalen)
– snuf zout

Optioneel
– slagroom (opgeklopt – 250 ml voor de gehele taart)

Bereiding:
– Doe de bloem samen met een snuf zout, de bakpoeder en de roomboter in stukjes in een keukenmachine. Voeg een of twee eetlepels (koud) water toe tijdens het mixen tot het deeg pakt en een mooie bol vormt
– Pulseer een aantal keer en voeg nu telkens 1 eetlepel koud water toe tot het deeg pakt. Ongeveer 3 – 5 eetlepels water heb je nodig.
– Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het nu 30 minuten rusten in de koelkast. -Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
– Vet de quiche- of bakvorm in. Verdeel hierover het deeg en bak blind in de oven (met bakpapier en bakbonen) voor ca. 15 minuten.
– Laat afkoelen en verlaag de oven naar 175 graden boven- en onderwarmte.
– Maak ondertussen de vulling. Meng daarvoor alle ingrediënten voor de vulling.
– Verdeel dit over de bakvorm.
– Bak de pompoentaart in ca. 30-45 minuten gaar.
– Serveer optioneel met een toef slagroom.

Smakelijk !
Daisy

Daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 26 januari 2024 | Recepten

Meer nieuws

Met een beetje zonneschijn, komt het snel goed!

Met een beetje zonneschijn, komt het snel goed!

O jongens… die regen! Die zijn we beu of niet? Zelfs na mijn weekje Turkije was ik het Nederlandse weer na 2 weken en tig keer natgeregend te zijn, alweer zat. Zo ook op de boerderie!  Door het slechte weer is er veel mis gegaan. Veel groentes groeien heel erg slecht....

Lees meer