Paksoi bowl met volkoren rijst

Recepten

Ingrediënten:

  • 120 g zilvervliesrijst
  • 2 eieren
  • 1 stronk paksoi
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 15 g gemberwortel
  • 1 teen knoflook
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • peper
  • 50 g walnoten
  • 1 avocado
  • 150 g wortel, julienne gesneden

Bereidingswijze:

  • Kook de zilvervliesrijst zoals beschreven op de verpakking. Kook de eieren medium. Snijd de onderkant van de paksoi en snijd de paksoi vervolgens in repen.
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak daarin de paksoi in ongeveer 4 minuten beetgaar.
  • Schil intussen de gember en snijd het vruchtvlees fijn. Pel en pers de knoflook en meng hem in een schaaltje met de gember, 4 eetlepels olijfolie, sojasaus, honing en peper tot een dressing.
  • Hak de walnoten grof. Snijd de avocado doormidden tot aan de pit, draai de helften van elkaar, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • Giet de rijst af en verdeel hem over twee borden. Doe de paksoi, wortel, avocado en walnoten erbij. Pel de eieren, snijd ze doormidden en leg ze op het gerecht. Druppel de dressing erover.

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.nl

vrijdag 9 februari 2024 | Recepten

Meer nieuws

Met een beetje zonneschijn, komt het snel goed!

Met een beetje zonneschijn, komt het snel goed!

O jongens… die regen! Die zijn we beu of niet? Zelfs na mijn weekje Turkije was ik het Nederlandse weer na 2 weken en tig keer natgeregend te zijn, alweer zat. Zo ook op de boerderie!  Door het slechte weer is er veel mis gegaan. Veel groentes groeien heel erg slecht....

Lees meer