Recepten

Pompoenlasagne met buffelmozzarella

Pompoenlasagne met buffelmozzarella

Lasagne is altijd lekker ! Ingrediënten: - Biologische pompen - 1 Ui - 2 Teentjes knoflook - 1 Prei - 5 Takjes marjolein - 1 el Paprikapoeder - 1 mespuntje Kaneel - 70 gram Tomatenpuree - 100 ml Rode wijn - 100 gram Cherrytomaten - 400 gram Passata di Pomodori of...

Lees meer
Carrot Cheesecake met creamcheese topping

Carrot Cheesecake met creamcheese topping

Voor degenen die onze Nieuwjaarsborrel van afgelopen zaterdag gemist hebben, hierbij een kleine troost. Nou ja, klein.. Stefanie, de zus van Michiel, had een paar heerlijke cakes gemaakt waaronder deze. Speciaal voor jullie vroeg ik het recept en vroeg ik Michiel of...

Lees meer
GESMOORDE PREI MET EIEREN EN ZA’ATAR

GESMOORDE PREI MET EIEREN EN ZA’ATAR

Dit recept kreeg ik van Niki, Luc, Ezra en Otis en is een hit in hun gezin. Deze willen we dus zeker ook eens proberen ! Het lijkt veel op de Shakshuka die ik al vaker geprezen heb volgens mij, maar weer net wat anders. Dit is een gemakkelijke manier om in heel korte...

Lees meer
Crostini’s met geitenkaas en boerenkoolchips!

Crostini’s met geitenkaas en boerenkoolchips!

Eens iets anders dan hutspot. Leuk om op tafel te zetten met de feestdagen.  Ingrediënten voor 15-20 stuks: 15 minuten bereidingstijd 1 st. volkoren stokbrood olijfolie 125 gram verse geitenkaas(schijfjes) 1 el olijfolie 3-4 handjes boerenkool peper zout...

Lees meer
Preischotel

Preischotel

Zo eenvoudig en toch zoooo lekker !! Ingrediënten 350 gram (vegetarisch) gehakt 800 gram prei 125 ml crème fraîche 2 tl grove mosterd 700 gram voorgekookte aardappelschijfjes 100 gram geraspte kaas Bereiding Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het gehakt circa 4 min....

Lees meer
Shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool

Shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool

Al vaker heb ik ons favoriete recept Shakshuka met jullie gedeeld. Hier een heerlijke variant op het origineel ! Shakshuka is misschien wel het ultieme comfort food gerecht voor bij het ontbijt, lunch of avondeten. Dit eiergerecht uit het Midden Oosten is verwarmend...

Lees meer
Ovenschotel met groenlof, aardappelpuree en ham

Ovenschotel met groenlof, aardappelpuree en ham

De smaak van groenlof zit tussen witlof en andijvie in zit. Een beetje bitter dus, maar… bitter in de mond, maakt de lever gezond ! Dit gezegde kan nog onderbouwd worden ook 😉 Bitterstoffen activeren de afgifte van gal in de darmen. Via de gal brengt de lever de...

Lees meer
Puree van geroosterde gele wortelen

Puree van geroosterde gele wortelen

Ingrediënten 1 kg gele wortelen olijfolie 4 takken tijm 4 tenen knoflook 1 tl zeezout 3 el honing 1 tl harissa 1/2 tl komijnpoeder Bereiding STAP 1 Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg een groot vel aluminiumfolie op je ovenplaat en vet dit in met wat olijfolie. STAP 2...

Lees meer
Pompoensalade met geroosterde sjalotjes

Pompoensalade met geroosterde sjalotjes

Dit recept komt uit het boek ‘De Biologische Keuken’ dat ik kreeg van Andre tijdens een overleg van de spiegelgroep. Deze deel ik vast met jullie, maar er volgen er vast nog veel meer. Ingrediënten 5 el olijfolie 1 el balsamicoazijn 4 takken tijm 1 el sojasaus 350...

Lees meer

Neem een groente abonnement!

Wil jij ook één van deze heerlijke recepten maken met de groente van Boerderij De Kraanvogel? Neem dan een abonnement en ontvang wekelijks een pakket met de lekkerste biologische groenten! Met een groenteabonnement krijg je elke week een kistje met verschillende (h)eerlijke en verse groentes. In het pakket zorgen we voor een goede balans tussen blad-, stengel- en wortelgewassen.

Neem een abonnement