Recepten

Tian met tomaten en courgette

Tian met tomaten en courgette

INGREDIËNTEN  olijfolie  3 grote aardappelen  1 grote ui  1 teentje knoflook  paar takjes verse tijm  1 courgette  4 pomodori (pruimtomaten)  150 g zachte geitenkaas (plak) BEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Schil de...

Lees meer
Menemen; lekker Turks recept

Menemen; lekker Turks recept

Als je wel eens op vakantie in Turkije bent geweest, dan ken je menemen waarschijnlijk wel van de uitgebreide ontbijtbuffetten. Dit Turkse roerei met tomaat is waanzinnig lekker. Je eet het met (Turks) brood en kunt het ook prima bij de brunch of lunch nemen. In de...

Lees meer
Rettich salade met yoghurt mosterd dressing

Rettich salade met yoghurt mosterd dressing

Rettich of rammenas is een witte, langwerpige wortel en is familie van de radijs. De zwarte winterrammenas, erg scherp van smaak, is vrijwel verdrongen door de wat frissere witte zomervariant, de rettich of daikon. De rettich heeft ook die vergelijkbare pittige smaak...

Lees meer
Vegan erwtensoep met linzen van Bo

Vegan erwtensoep met linzen van Bo

Ik vond dit recept nog tussen mijn ongebruikte recepten, want… als je een recept doorstuurt, kan ik het pas gebruiken zodra het ook in het pakket zit. Het kan dus even duren, maar… als je twijfelt of ik het vergeten ben, mag je altijd een reminder sturen hoor ! En dan...

Lees meer
Vegetarische lasagne met aubergine

Vegetarische lasagne met aubergine

Dennis kwam een paar maanden geleden met dit recept op de proppen en sindsdien is het een blijvertje. Super lekker en makkelijk te maken. Vergeet de bereidingstijd niet ! Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 35 minuten Totale tijd: 50 minuten Ingrediënten...

Lees meer
Zelf zuurkool maken !

Zelf zuurkool maken !

Fermenteren, dus. Dit is iets wat ik al een tijdje wil en nog nooit gedaan, dus… nu we witte kool hebben, is dit een perfect moment. Laten we beginnen bij het begin, want: wat is fermenteren precies? Fermenteren is het veranderen van voedsel met behulp van bacteriën,...

Lees meer
Romige rodekoolsoep met bieslook (uit het boek Vast Wel!)

Romige rodekoolsoep met bieslook (uit het boek Vast Wel!)

Bereiding 15 min Baktijd 30-35 min Personen 6 Benodigdheden soeppan, staafmixer INGREDIËNTEN: 1 el kokosolie 1 rode ui 1 sjalotje 3 teentjes knoflook 1 appel in blokjes 1 rode kool 400 gram witte zoete aardappels 1 el verse tijm 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden 500...

Lees meer
Groene kool ovenschotel

Groene kool ovenschotel

Wie is er niet dol op ovenschotels ?! Eens een keer geen specifiek vegetarisch recept. Je kunt het natuurlijk vega maken door vega gehakt te gebruiken. Ingrediënten voor 4 personen: - 1 groene kool - aardappelpuree voor 6 personen (rijkelijk dus) - 750 gram gehakt (of...

Lees meer

Neem een groente abonnement!

Wil jij ook één van deze heerlijke recepten maken met de groente van Boerderij De Kraanvogel? Neem dan een abonnement en ontvang wekelijks een pakket met de lekkerste biologische groenten! Met een groenteabonnement krijg je elke week een kistje met verschillende (h)eerlijke en verse groentes. In het pakket zorgen we voor een goede balans tussen blad-, stengel- en wortelgewassen.

Neem een abonnement