Waterkerssoep

Recepten

INGREDIËNTEN voor 2 personen
2 eieren
1 eetlepel olijfolie
1 sjalot
200 g aardappel
2 zakken waterkers = 150 gram
500 ml (kippen) bouillon
nootmuskaat

Bereiding: 
Eieren in 8 min. hardkoken. Verhit de olie in de pan en laat de sjalot en aardappel 3-5 min. zachtjes bakken, maar niet laten kleuren.
Van waterkers 4 plukjes achterhouden voor garnering. Rest van waterkers door aardappel mengen en al omscheppend laten slinken.
Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken.
Pureer met de staafmixer de soep tot een gladde, lichtgebonden soep.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Laat de eieren schrikken en snijd ze elk in 4 partjes.
Soep in kommen scheppen en partjes ei als een bloem in midden leggen.
Beetje nootmuskaat boven ei malen en garneren met pluk waterkers. Lekker met dik zelf te snijden volkorenbrood.

Optie: Maak voor een licht hoofdgerecht de dubbele hoeveelheid soep. Verkruimel wat geitenkaas boven het ei en strooi er wat geroosterde pijnboompitten over.
Maak ‘m anders: vervang de waterkers door verse spinazie. Als je te weinig waterkers hebt, kun je er dus spinazie aan toe voegen 😉

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 2 juni 2023 | Recepten

Meer nieuws

Bloemkoolcurry met aardappel

Bloemkoolcurry met aardappel

Ingrediënten: 500 gr krieltjes 1 bloemkool 1 ui 1 blikje gepelde tomaten 400 ml kokos melk duimgrootte gember 1 rode peper 2 tenen knoflook 1 tl kurkuma1 1 tl komijnpoeder 1 tl korianderpoeder 1 el mosterdzaad 1 tl garam masala 0.5 tl zout verse koriander of...

Lees meer
Uitnodiging voor de spiegelgroep

Uitnodiging voor de spiegelgroep

O wat een lekker weer ! Sommige van jullie zullen het wat overdreven vinden en ik weet niet of Michiel heel blij is met deze hitte, maar ik geniet ervan om op mijn slippers en korte broek de straat op te kunnen. Heerlijk. Zoals beloofd hierbij een update over de...

Lees meer
COURGETTEROLLETJES VOOR OP DE BBQ

COURGETTEROLLETJES VOOR OP DE BBQ

DE INGREDIËNTEN  600 g courgette  50 ml olijfolie  100 g spinaziebladeren  2 teentjes knoflook  200 g mozzarella bolletjes  2 el witte balsamico azijn 3 el walnootolie  Zout  Peper uit de molen DE VOORBEREIDING IN DE KEUKEN  Snij de uiteinden van de...

Lees meer