Waterkerssoep

Recepten

INGREDIËNTEN voor 2 personen
2 eieren
1 eetlepel olijfolie
1 sjalot
200 g aardappel
2 zakken waterkers = 150 gram
500 ml (kippen) bouillon
nootmuskaat

Bereiding: 
Eieren in 8 min. hardkoken. Verhit de olie in de pan en laat de sjalot en aardappel 3-5 min. zachtjes bakken, maar niet laten kleuren.
Van waterkers 4 plukjes achterhouden voor garnering. Rest van waterkers door aardappel mengen en al omscheppend laten slinken.
Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken.
Pureer met de staafmixer de soep tot een gladde, lichtgebonden soep.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Laat de eieren schrikken en snijd ze elk in 4 partjes.
Soep in kommen scheppen en partjes ei als een bloem in midden leggen.
Beetje nootmuskaat boven ei malen en garneren met pluk waterkers. Lekker met dik zelf te snijden volkorenbrood.

Optie: Maak voor een licht hoofdgerecht de dubbele hoeveelheid soep. Verkruimel wat geitenkaas boven het ei en strooi er wat geroosterde pijnboompitten over.
Maak ‘m anders: vervang de waterkers door verse spinazie. Als je te weinig waterkers hebt, kun je er dus spinazie aan toe voegen 😉

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 2 juni 2023 | Recepten

Meer nieuws

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel. Tenminste.. dat zou kunnen als je dat zou willen. Zondag 13 okt staan Stefanie en Michiel met hun groentenkraam op De Groene Markt op het Pieter Vredeplein. Ze verkopen groenten en geven een Pompoenversierworkshop....

Lees meer
Ze zijn echt zo blij met de betrokkenheid

Ze zijn echt zo blij met de betrokkenheid

Och jongens toch.. Wat een heerlijkheid dit weertje. Genieten hoor dat zonnetje. Mijn advies: laat de boel de boel en ga naar buiten en laad jezelf op aan die fijne straaltjes. De rest komt later wel 😉 Hebben we wel verdiend na dat slappe aftreksel van een zomer,...

Lees meer