Waterkerssoep

Recepten

INGREDIËNTEN voor 2 personen
2 eieren
1 eetlepel olijfolie
1 sjalot
200 g aardappel
2 zakken waterkers = 150 gram
500 ml (kippen) bouillon
nootmuskaat

Bereiding: 
Eieren in 8 min. hardkoken. Verhit de olie in de pan en laat de sjalot en aardappel 3-5 min. zachtjes bakken, maar niet laten kleuren.
Van waterkers 4 plukjes achterhouden voor garnering. Rest van waterkers door aardappel mengen en al omscheppend laten slinken.
Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken.
Pureer met de staafmixer de soep tot een gladde, lichtgebonden soep.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Laat de eieren schrikken en snijd ze elk in 4 partjes.
Soep in kommen scheppen en partjes ei als een bloem in midden leggen.
Beetje nootmuskaat boven ei malen en garneren met pluk waterkers. Lekker met dik zelf te snijden volkorenbrood.

Optie: Maak voor een licht hoofdgerecht de dubbele hoeveelheid soep. Verkruimel wat geitenkaas boven het ei en strooi er wat geroosterde pijnboompitten over.
Maak ‘m anders: vervang de waterkers door verse spinazie. Als je te weinig waterkers hebt, kun je er dus spinazie aan toe voegen 😉

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 2 juni 2023 | Recepten

Meer nieuws

Met een beetje zonneschijn, komt het snel goed!

Met een beetje zonneschijn, komt het snel goed!

O jongens… die regen! Die zijn we beu of niet? Zelfs na mijn weekje Turkije was ik het Nederlandse weer na 2 weken en tig keer natgeregend te zijn, alweer zat. Zo ook op de boerderie!  Door het slechte weer is er veel mis gegaan. Veel groentes groeien heel erg slecht....

Lees meer