Wortelcake met rozijnen van Sanne

Recepten

Dit recept komt van Sanne Keijzer !

Dit is een verrukkelijke cake, met een lichte wortelsmaak.

In het recept kun je de wortel vervangen door pompoen, courgette of bietjes.

BENODIGDHEDEN
200 gram lichtbruine basterdsuiker
4 grote eieren, gescheiden
200 gram fijngeraspte wortel
fijngeraspte schil en sap van 1 citroen (ik gebruikte de helft van het sap)
100 gram rozijnen
100 gram amandelmeel (te koop bij de natuurwinkel)
200 gram zelfrijzend bakmeel
snufje fijn zeezout
1 theelepel kaneel
flink wat geraspte nootmuskaat

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de over op 170 graden. Vet een cakeblik in en bedek de binnenkant met bakpapier (dat hoeft niet met een siliconen-cakevorm).

Mix de suiker en eidooiers door elkaar met de mixer, in ongeveer 2-3 minuten tot het licht en schuimig is. Roer er voorzichtig de geraspte wortel doorheen, het citroensap en de schil, de rozijnen en het amandelmeel. Zeef het zelfrijzend bakmeel, zout en specerijen over het beslag en roer ze er voorzichtig door met een grote metalen lepel.

Sla de eiwitten stijf in een grote beslagkom tot er pieken omhoog blijven staan. Roer een volle eetlepel van het eiwit door het beslag om het al wat losser te maken en roer de rest er dan vervolgens zo licht mogelijk doorheen.

Schenk het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Zet 50 minuten tot 1 uur in de oven, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
Laat 10 minuten in de bakvorm afkoelen en zet de cake dan op een rooster om helemaal af te koelen.

Geniet van je weekend.
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 31 maart 2023 | Recepten

Meer nieuws

de verse poep van deze week

de verse poep van deze week

Michiel liep langs de velden op het moment dat ik hem belde. We hebben een probleem met het water, zegt hij. We willen tuinbonen zetten, maar het is nog te nat. Het duurt dus nog langer voordat we kunnen zaaien. Er staat alleen nog prei. Nou… een lekkere preischotel...

Lees meer
Preitaart met walnoten

Preitaart met walnoten

Ingrediënten: - 5 plakjes diepvries bladerdeeg - 1 teen knoflook - 3 middelgrote eieren - 75 g ongebrande walnoten - 100 g cheddar aan stuk - 600 g prei - 1 el traditionele olijfolie Bereiding: - Verwarm de oven voor op 200° C. Laat het bladerdeeg ontdooien. - Snijd...

Lees meer
Die passie voor zijn werk, vind ik mooi.

Die passie voor zijn werk, vind ik mooi.

We hebben het eerder gedaan. Kennismaken met de pakketafnemers. Wie zijn nu eigenlijk de mensen die de pakketten afnemen? Hoe zijn ze bij Michiel terecht gekomen en wat is hun drive om voor biologisch dynamisch te kiezen? Deze week een buurtvrouw van mij. Yvonne heb...

Lees meer