Bloemkoolcurry met aardappel

Recepten

Ingrediënten:
500 gr krieltjes
1 bloemkool
1 ui
1 blikje gepelde tomaten
400 ml kokos melk
duimgrootte gember
1 rode peper
2 tenen knoflook
1 tl kurkuma1
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 el mosterdzaad
1 tl garam masala
0.5 tl zout
verse koriander of peterselie
plantaardige olie om in te bakken

Ideeën voor erbij:
4 pappadums
200 ml yoghurt met munt

Bereiding:
Verwarm de oven of airfryer op 180 graden en rooster de bloemkool tot deze lichtbruin begint te kleuren, dit duurt ongeveer 20 minuten. Maak in de tussentijd de rest van de curry.
Snipper de ui, hak de knoflook, rasp de gember en snijd de rode peper in ringetjes.
Was de krieltjes en halveer.
Begin met het glazig bakken van de ui en voeg daarna de knoflook, gember en rode peper toe.
Voeg vervolgens de mosterdzaadjes toe aan de pan.
Wanneer deze beginnen te poppen voeg je de andere specerijen toe. Deze worden aangebakken zodat de smaken goed vrij komen.
Voeg de krieltjes toe en bak deze een paar minuten mee.
Voeg na 5 minuten de gepelde tomaten en kokosmelk toe. Laat ongeveer 20 minuten op laag tot middelhoog vuur pruttelen. Het kan zijn dat er een beetje water toegevoegd moet worden om de saus wat dunner te maken. De curry is klaar wanneer de aardappel gaar is.
Voeg dan ook de geroosterde bloemkool en gehakte koriander toe.
Serveer met pappadums en muntsaus.

vrijdag 15 september 2023 | Recepten

Meer nieuws

Uitnodiging voor de spiegelgroep

Uitnodiging voor de spiegelgroep

O wat een lekker weer ! Sommige van jullie zullen het wat overdreven vinden en ik weet niet of Michiel heel blij is met deze hitte, maar ik geniet ervan om op mijn slippers en korte broek de straat op te kunnen. Heerlijk. Zoals beloofd hierbij een update over de...

Lees meer
COURGETTEROLLETJES VOOR OP DE BBQ

COURGETTEROLLETJES VOOR OP DE BBQ

DE INGREDIËNTEN  600 g courgette  50 ml olijfolie  100 g spinaziebladeren  2 teentjes knoflook  200 g mozzarella bolletjes  2 el witte balsamico azijn 3 el walnootolie  Zout  Peper uit de molen DE VOORBEREIDING IN DE KEUKEN  Snij de uiteinden van de...

Lees meer
Boerderij De Kraanvogel wordt beroemd!

Boerderij De Kraanvogel wordt beroemd!

Zooo, de huttentocht in Duitsland en het suppen op de Bodensee is helaas weer achter de rug. Het weer (want ja we zijn toch Nederlanders, dus hoe was het weer?) was prima. Niet super, maar zeker veel beter dan het in Nederland was. Wat een ellende was dat. Alleen maar...

Lees meer