Bloemkoolcurry met aardappel

Recepten

Ingrediënten:
500 gr krieltjes
1 bloemkool
1 ui
1 blikje gepelde tomaten
400 ml kokos melk
duimgrootte gember
1 rode peper
2 tenen knoflook
1 tl kurkuma1
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 el mosterdzaad
1 tl garam masala
0.5 tl zout
verse koriander of peterselie
plantaardige olie om in te bakken

Ideeën voor erbij:
4 pappadums
200 ml yoghurt met munt

Bereiding:
Verwarm de oven of airfryer op 180 graden en rooster de bloemkool tot deze lichtbruin begint te kleuren, dit duurt ongeveer 20 minuten. Maak in de tussentijd de rest van de curry.
Snipper de ui, hak de knoflook, rasp de gember en snijd de rode peper in ringetjes.
Was de krieltjes en halveer.
Begin met het glazig bakken van de ui en voeg daarna de knoflook, gember en rode peper toe.
Voeg vervolgens de mosterdzaadjes toe aan de pan.
Wanneer deze beginnen te poppen voeg je de andere specerijen toe. Deze worden aangebakken zodat de smaken goed vrij komen.
Voeg de krieltjes toe en bak deze een paar minuten mee.
Voeg na 5 minuten de gepelde tomaten en kokosmelk toe. Laat ongeveer 20 minuten op laag tot middelhoog vuur pruttelen. Het kan zijn dat er een beetje water toegevoegd moet worden om de saus wat dunner te maken. De curry is klaar wanneer de aardappel gaar is.
Voeg dan ook de geroosterde bloemkool en gehakte koriander toe.
Serveer met pappadums en muntsaus.

vrijdag 15 september 2023 | Recepten

Meer nieuws

Tuinbonen Hummus

Tuinbonen Hummus

Dit recept kreeg ik van mijn vriendin Ka(ren) die een cadeaubon van de Kraanvogel van ons kreeg. Hiermee kan ze 2 x een groentepakket ophalen. En dit is wat ze met de tuinbonen van vorige week deed ! Zo lekker en leuk dat ik het met jullie deel. Dit is een heerlijke...

Lees meer
Venkel uit de oven

Venkel uit de oven

Ingrediënten voor 2 personen: 450 gr aardappel partjes met schil 100 gr asperges 1 venkelknol 2 tl venkelzaad 2 el olijfolie zout en peper 1 biologische citroen 125 gr crème fraîche 1 handje verse bladpeterselie Ingrediënten:  - Verwarm de oven voor op 180 graden...

Lees meer
De boerderij op zijn best!

De boerderij op zijn best!

O wat is Michiel blij dat het geregend heeft. Eindelijk. Het heeft meteen effect. Vooral dat er overal onkruid oppopt. Haha. Maar natuurlijk is het ook goed voor de groenten. “Hoeveel regen is genoeg?”, vraag ik Michiel. Je graaft een kuiltje en dan moet het vochtig...

Lees meer