Witlofschotel met kaassaus

Recepten

Ingrediënten: 
800 g kruimige aardappelen
150 g verse roomkaas met kruiden
800 g witlof
2 g boter om in te vetten
200 g beenhamreepjes of gerookte tofu
100 g geraspte belegen kaas

Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar, giet af en stamp ze fijn met de
kruidenroomkaas. Snijd de onderkant van de stronk witlof en verwijder de buitenste
bladeren. Kook de witlof 5-6 min. Vet de ovenschaal in.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verdeel de witlof over de bodem van de
ovenschaal en schep hierover een laag aardappelpuree. Bestrooi met de hamreepjes /
tofu en de kaas en bak het gerecht in 20-25 min. gaar in het midden van de oven.

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 5 mei 2023 | Recepten

Meer nieuws

Waterkerssoep

Waterkerssoep

INGREDIËNTEN voor 2 personen 2 eieren 1 eetlepel olijfolie 1 sjalot 200 g aardappel 2 zakken waterkers = 150 gram 500 ml (kippen) bouillon nootmuskaat Bereiding:  Eieren in 8 min. hardkoken. Verhit de olie in de pan en laat de sjalot en aardappel 3-5 min. zachtjes...

Lees meer
Het is mooi mijmeren over de ecologische voetstap

Het is mooi mijmeren over de ecologische voetstap

Ik geef het woord aan onze nieuwe voorzitter Danielle ! Vanuit het zonovergoten Portugal is het mooi mijmeren hoe ik terechtgekomen ben in een bestuursfunctie bij de Klantenvereniging van De Kraanvogel. Het is de eerste week van de meivakantie. Naast me een mooie...

Lees meer
Wortelcake met rozijnen van Sanne

Wortelcake met rozijnen van Sanne

Dit recept komt van Sanne Keijzer ! Dit is een verrukkelijke cake, met een lichte wortelsmaak. In het recept kun je de wortel vervangen door pompoen, courgette of bietjes. BENODIGDHEDEN 200 gram lichtbruine basterdsuiker 4 grote eieren, gescheiden 200 gram...

Lees meer