Witlofschotel met kaassaus

Recepten

Ingrediënten: 
800 g kruimige aardappelen
150 g verse roomkaas met kruiden
800 g witlof
2 g boter om in te vetten
200 g beenhamreepjes of gerookte tofu
100 g geraspte belegen kaas

Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar, giet af en stamp ze fijn met de
kruidenroomkaas. Snijd de onderkant van de stronk witlof en verwijder de buitenste
bladeren. Kook de witlof 5-6 min. Vet de ovenschaal in.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verdeel de witlof over de bodem van de
ovenschaal en schep hierover een laag aardappelpuree. Bestrooi met de hamreepjes /
tofu en de kaas en bak het gerecht in 20-25 min. gaar in het midden van de oven.

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 5 mei 2023 | Recepten

Meer nieuws

Wat te doen met Knolselderij?

Wat te doen met Knolselderij?

Deze vraag heb ik al meerdere mensen gesteld en dan krijg ik tips te horen, welke ik weer half vergeten ben eer ik thuis ben. Nu trof ik de vader van Michiel in zijn eigen voortuin toen ik mijn groenten, na een paar dagen op vakantie te zijn geweest, op ging halen....

Lees meer
Het is leuk, verhelderend en soms ook wel confronterend

Het is leuk, verhelderend en soms ook wel confronterend

Vanuit de klantenvereniging denken we mee met Michiel en hoe zijn bedrijf sterker kan worden. Michiel heeft een duidelijke visie en plannen, maar om alles neer te zetten moet je veel tijd investeren in ‘hoe’ dat allemaal moet. Om zich tijd te besparen is hij een...

Lees meer