Venkel uit de oven

Recepten

Ingrediënten voor 2 personen:
450 gr aardappel partjes met schil
100 gr asperges
1 venkelknol
2 tl venkelzaad
2 el olijfolie
zout en peper
1 biologische citroen
125 gr crème fraîche
1 handje verse bladpeterselie

Ingrediënten: 
– Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
– Snijd de venkel in plakken van ongeveer een halve centimeter. Leg ze samen metde aardappeltjes en asperges op een bakplaat of braadslede. De groenten mogen niet over elkaar heen liggen. Misschien heb je 2 bakplaatjes nodig.
– Strooi het venkelzaad over de groenten en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met wat zout en peper. En zet de bakplaatjes of braadsledes in de oven voor 45 minuten.
– Maak ondertussen de kruidencrème. Hak de bladpeterselie fijn en meng door de crème fraîche. Voeg de geraspte citroenschil van een halve citroen toe. (de rest van de citroen gebruik je later). Breng op smaak zout en peper.
– Haal de venkel uit de oven en besprenkel met het sap van de citroen. Eventueel zou je er nog wat citroenschil overheen kunnen raspen. Serveer met de
kruidencrème.

Geniet van je weekend.

Daisy
daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 30 juni 2023 | Recepten

Meer nieuws

Ze zijn echt zo blij met de betrokkenheid

Ze zijn echt zo blij met de betrokkenheid

Och jongens toch.. Wat een heerlijkheid dit weertje. Genieten hoor dat zonnetje. Mijn advies: laat de boel de boel en ga naar buiten en laad jezelf op aan die fijne straaltjes. De rest komt later wel 😉 Hebben we wel verdiend na dat slappe aftreksel van een zomer,...

Lees meer