Venkel uit de oven

Recepten

Ingrediënten voor 2 personen:
450 gr aardappel partjes met schil
100 gr asperges
1 venkelknol
2 tl venkelzaad
2 el olijfolie
zout en peper
1 biologische citroen
125 gr crème fraîche
1 handje verse bladpeterselie

Ingrediënten: 
– Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
– Snijd de venkel in plakken van ongeveer een halve centimeter. Leg ze samen metde aardappeltjes en asperges op een bakplaat of braadslede. De groenten mogen niet over elkaar heen liggen. Misschien heb je 2 bakplaatjes nodig.
– Strooi het venkelzaad over de groenten en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met wat zout en peper. En zet de bakplaatjes of braadsledes in de oven voor 45 minuten.
– Maak ondertussen de kruidencrème. Hak de bladpeterselie fijn en meng door de crème fraîche. Voeg de geraspte citroenschil van een halve citroen toe. (de rest van de citroen gebruik je later). Breng op smaak zout en peper.
– Haal de venkel uit de oven en besprenkel met het sap van de citroen. Eventueel zou je er nog wat citroenschil overheen kunnen raspen. Serveer met de
kruidencrème.

Geniet van je weekend.

Daisy
daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 30 juni 2023 | Recepten

Meer nieuws

Het gaat om het samenzijn en de goede intentie

Het gaat om het samenzijn en de goede intentie

Lieve mensen,  Alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar. Waarschijnlijk hebben jullie weer voldoende chocoladeletters en pepernoten gegeten en een hoop nieuwe sokken en onderbroeken gekregen van de Sint en zo niet… zorgt de Kerstman hier vast binnenkort voor 😉 Ook...

Lees meer
Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Je zou eigenlijk niet zeggen dat het herfst is de afgelopen dagen met temperaturen rond de 20 graden, maar aan de natuur zie je weer dat het seizoen aan het veranderen is. Mooie herfstkleuren, gevallen eikeltjes en kastanjes.  Ten tijde van het Michaelsfeest...

Lees meer
Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Alle groenbemesters zijn gezaaid. Inmiddels weten wat dat dit de grond beschermt en voedt gedurende de rustperiode, de winter, zodat het in het voorjaar bruist van voedingsstoffen voor onze groentjes. Michiel is blij te kunnen mededelen dat bijna alles in het pakket...

Lees meer