Wat te doen met Knolselderij?

Recepten

Deze vraag heb ik al meerdere mensen gesteld en dan krijg ik tips te horen, welke ik weer half vergeten ben eer ik thuis ben.
Nu trof ik de vader van Michiel in zijn eigen voortuin toen ik mijn groenten, na een paar dagen op vakantie te zijn geweest, op ging halen. Deze lagen weer netjes in een soort van houtopslaghokje met een kleurrijk doek ervoor tegen de zon waardoor ze nog in topvorm waren.

Ook hem stelde ik mijn “wat te doen met knolselderij” vraag. Hij passte de vraag door naar zijn vrouw An en zij appte mij het volgende recept. Michiel heeft dit dus als kind vaak met smaak gegeten, dus.. wij zijn benieuwd. 

Hoi Daisy, ik hoorde dat je een recept met knolselderie zoekt. Hier volgt een heel simpel en snel recept. Onze kinderen hebben dit vaak gekregen.
De knol schillen en raspen met de mandoline of een rasp. Een sausje maken van citroensap (of wat azijn) met yoghurt en olijfolie (of room of bv slasaus), met honing (basterd- of andere suiker). Hoeveelheden naar smaak, royale hoeveelheid saus

Dit smaakte de kinderen het beste. Dan een appel raspen en er ook doorheen roeren, met krentjes of ander fruit. Bestrooien met wat walnoot.
Het lijkt op Waldorfsalade. Succes verzekerd bij onze kinderen.

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.nl

vrijdag 17 mei 2024 | Recepten

Meer nieuws

Met een beetje zonneschijn, komt het snel goed!

Met een beetje zonneschijn, komt het snel goed!

O jongens… die regen! Die zijn we beu of niet? Zelfs na mijn weekje Turkije was ik het Nederlandse weer na 2 weken en tig keer natgeregend te zijn, alweer zat. Zo ook op de boerderie!  Door het slechte weer is er veel mis gegaan. Veel groentes groeien heel erg slecht....

Lees meer
Het is leuk, verhelderend en soms ook wel confronterend

Het is leuk, verhelderend en soms ook wel confronterend

Vanuit de klantenvereniging denken we mee met Michiel en hoe zijn bedrijf sterker kan worden. Michiel heeft een duidelijke visie en plannen, maar om alles neer te zetten moet je veel tijd investeren in ‘hoe’ dat allemaal moet. Om zich tijd te besparen is hij een...

Lees meer