Pompoencake

Recepten

INGREDIËNTEN:
o 400 g pompoen -Ronde dichte bakvorm
o 300 g roomboter + extra om bakvorm te vetten 22 cm doorsnede
o 150 g bruine basterdsuiker -Mixer
o 4 eieren -Rasp
o 200 g zelfrijzend bakmeel -Staafmixer
o 3 tl bakpoeder
o 1 snufje zout
o 2 sinaasappels
o 1,5 tl koekkruiden
o 100 g notenmix
o 200 g poedersuiker
o 300 g roomkaas

BENODIGDHEDEN:
Ronde dichte bakvorm 22cm doorsnede
Mixer
Rasp
Staafmixer

BEREIDING:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch).
2. Vet een ronde dichte bakvorm in met boter.
3. Kook de pompoen in blokjes in 15 minuten in ruim kokend water gaar. Giet af, laat kort afkoelen en pureer de pompoen met een staafmixer glad. Laat de puree verder afkoelen tot kamertemperatuur.
4. Mix met een mixer in 4-5 minuten de 100 gram roomboter met de bruine basterdsuiker romig. Voeg een voor een de eieren toe. Wacht elke keer met toevoegen van het volgende ei tot het vorige ei volledig is opgenomen in de boter.
5. Zeef het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder en roer samen met een snufje zout en de koekkruiden door het beslag. Spatel tot slot de pompoenpuree en de rasp van 1 sinaasappel door het beslag.
6. Vul de bakvorm met het beslag. Zet de pompoencake in de oven en bak in ca. 60 minuten goudbruin en gaar. Haal de cake uit de oven, laat 5 minuten in de vorm afkoelen en stort dan uit op een rooster. Laat de cake volledig afkoelen.
7. Hak de noten fijn en rooster ze in een droge koekenpan. Snijd 200 gram boter in blokjes en mix daarna met een mixer luchtig, voeg de poedersuiker toe en klop tot een glad mengsel en schep tot slot de roomkaas erdoor. Verdeel over de cake. Snijd de laatste sinaasappel in plakken en leg op de roomkaas. Hak de noten fijn en strooi over de cake.
8. Tip: Heb je geen ronde bakvorm, dan kun je ook een springvorm gebruiken, bekleed hem zorgvuldig met aluminiumfolie zodat het beslag in de springvorm
blijft en niet door de naadjes uit de springvorm loopt. Vet het aluminiumfolie ook nog in met boter, zodat de cake niet aan de folie blijft plakken.

Smakelijk !

Geniet van je weekend                                                                                                                   daisycornelissen1973@gmail.com
Daisy

vrijdag 1 december 2023 | Recepten

Meer nieuws

Met een beetje zonneschijn, komt het snel goed!

Met een beetje zonneschijn, komt het snel goed!

O jongens… die regen! Die zijn we beu of niet? Zelfs na mijn weekje Turkije was ik het Nederlandse weer na 2 weken en tig keer natgeregend te zijn, alweer zat. Zo ook op de boerderie!  Door het slechte weer is er veel mis gegaan. Veel groentes groeien heel erg slecht....

Lees meer
Wat te doen met Knolselderij?

Wat te doen met Knolselderij?

Deze vraag heb ik al meerdere mensen gesteld en dan krijg ik tips te horen, welke ik weer half vergeten ben eer ik thuis ben. Nu trof ik de vader van Michiel in zijn eigen voortuin toen ik mijn groenten, na een paar dagen op vakantie te zijn geweest, op ging halen....

Lees meer