Zoooo, het is mega druk op het land ! Dat is ongeveer het eerste wat Michiel zegt als ik vraag om los te branden over De Kraanvogel.

Hij loopt tegen dezelfde problemen aan als vorig jaar. Onderbezetting in deze drukke tijden. Dit betekent dat bepaalde groenten overgroeid worden door onkruid. Zodra dit gebeurt, is Michiel gedwongen te stoppen met zaaien waardoor hij niet kan oogsten van eigen land en groenten moet gaan inkopen. We
willen natuurlijk zo veel mogelijk groenten van eigen land in ons pakket.
Mocht je interesse hebben om eens te komen kijken of helpen.. laat het me weten !

Jeuueujjj, woensdag gaat Michiel zoete aardappelplantjes ophalen. Dit is de eerste keer dat we de zoete variant krijgen. Ben ik blij mee !
De normale aardappelen en prei komen al boven de grond en er is al veel geoogst uit de tunnelkas en opnieuw geplant. Dit gaat echt goed, zegt Michiel enthousiast ! Deze week kunnen we hier de andijvie al uit verwachten. Tuinbonen en uien staan er ook al en de kapucijnenplantjes laten zich ook al zien. Deze sierlijke boontjes krijgen hulp bij het klimmen.

Voor de eerste keer is er zomerprei. Rappapappaaaa… benieuwd wat het verschil is met gewone prei eigenlijk.. Het is een speciaal ras, uitgezocht met andere tuinders. Michiel wilde 9000 plantjes, maar helaas zijn het er 4000 geworden. Dat was nog genoeg werk zei Michiel lachend. Niet getreurd, de rest komt wat later boven en dus mag hij binnenkort weer aan de bak met planten. En dan volgt de herfstprei alweer.

De kantine is nu helemaal af ! De toiletten en het keukenblok zijn klaar. Ach.. hier en daar nog wat afwerkingen zoals we dat allemaal kennen van onze eigen klusactiviteiten rondom huis, maarrrr de poep kan doorgetrokken worden i.p.v. bedekt met een hoopje stro. Haha.

Stiekem nog een klein receptje: Paprika en andijvie zit in het pakket en dikke tip van Michiel: snijd de paprika in blokjes door de andijviestamp zoals je met spekjes zou doen ! Michiel goes vegan.

Uhhh…wat nog meer ? O ja..slecht dierennieuws. Er zijn weer drie schapen gestorven aan wormen. De lammetjes staan al lekker buiten en als ze straks een half jaar oud zijn, gaan ze fijn spelen bij de collega boer om de hoek omdat Michiel er mee stopt. Voorlopig in ieder geval. Je weet nooit hoe de wind gaat waaien. Net zoals het gras waait. Wat groeit dat hard he door die regen ! Al dat gras laat Michiel dagdromen over koeien. Zou dat niet leuk zijn…

Op naar een lekker lang weekend voor de meeste van ons en hopelijk gaat de zon het winnen van de wolken en de wind !
Geniet ervan allemaal !

Groetjes,

Daisy
daisycornelissen1973@gmail.com