Boerderij De Kraanvogel wordt beroemd!

Leven op de boerderij

Zooo, de huttentocht in Duitsland en het suppen op de Bodensee is helaas weer achter de rug. Het weer (want ja we zijn toch Nederlanders, dus hoe was het weer?) was prima. Niet super, maar zeker veel beter dan het in Nederland was. Wat een ellende was dat. Alleen maar regen las ik. Gelukkig schijnt de zon alweer en wordt het echt zomer volgende week. Joehoeoeoeoe.
Ook goed voor het land lijkt me. Eerst volle bakken water uit de lucht en dan de zon erop. Alles zal wel groeien als kool. En dat zien we graag. Behalve kool natuurlijk ook tomaten, bonen, spruitjes etc.

Vandaag Michiel weer gesproken na een maandje er tussenuit te zijn geweest. De beste man was jarig 12 augustus. Kunnen jullie het op de kalender zetten voor volgend jaar 

Ik zal beginnen met schokkend nieuws ! De schapen zijn weg !
O nee, geen lieve pluizebolletjes meer in de wei… Ze zijn zo schattig. Waarom moesten ze weg ? Eigenlijk wist ik het antwoord hier al op, want het was wel een beetje een gedoe met de witte wolkjes op pootjes. Jullie kennen het horrorverhaal van de wolf in Esbeek. Dan weer de agressieve lintworm. Lag er
weer een schaap dood in de wei. Ook niet goed voor de grond, maar vergeet niet dat Michiel echt hield van zijn schapen. Hoe heftig is het als je een schaap dood vindt of je een schaap moet vangen om deze naar de slachter te brengen. De bevallingen gingen lang niet altijd goed en dan lag er een dood lammetje in de stal of een lammetje werd niet geaccepteerd en stierf een langzame dood. Om eerlijk te zijn, begrijp ik dat hij zichzelf dit niet meer aan wil doen. Ik heb al wat traantjes weggepinkt en ik ben niet eens emotioneel verbonden met die diertjes.
Hij vertelde verder dat de focus op de groenten lag waardoor de schapen voor zijn gevoel op een tweede plaats kwamen en dat voelt natuurlijk helemaal niet goed. Kortom: hoeveel verdriet het hem ook doet, het geeft wel rust.
De mensen die een vleespakket hadden, worden terugbetaald. Hiernaast dient dan ook de maandelijkse afschrijving aangepast te worden, maar overleg dit even met Michiel als het jou betreft.

Maar hoe zit het dan met het circulaire proces waar de biologisch dynamische boer om bekend staat ? Michiel heeft een goede samenwerking met de buurman. Daar krijgt hij mest van en hij teelt op zijn land dan weer mais voor hem. Win-win situatie.

Iets heel leuks en iets heel anders dan groentennieuws:
Volgende week wordt er een film opgenomen bij Marco, de buurman. En ze komen ook bij Michiel filmen!! De Kraanvogel wordt beroemd !! Wie weet mag Michiel nog als figurant dienen of mag hij op de achtergrond door het beeld lopen. Je weet het niet. Stel je voor dat hij ook nog iets mag zeggen. Haha.
Wordt hij een BB-er. Bekende Boer. Ik draaf door. De film gaat over een meisje dat is weggelopen en bij een boer terecht komt. De opnames gaan 3 weken duren. De naam van de film is nog niet bekend en wanneer het uitkomt weten we ook nog niet. Maar super leuk!

Het gaat heel goed met het land. Wel last van de coloradokever en hierdoor minder aardappels. Deze beestjes ken ik nog wel van een paar jaar geleden. Deze hebben Josje en ik levend van de bladeren geplukt en in zakjes gedaan. Rrrrrr… gadver. Ze kropen telkens omhoog.
Verder zijn er veel bonen dankzij het bonenclubgroepje. Dit clubje bestaat uit de ouders van Michiel,
Stephanie, Berbel en Leon. Elke di komen ze bij elkaar en dan gaan ze bonen plukken. Een virtueel applaus voor jullie ! Dank jullie wel.

Nieuw ! Het grote pakket krijgt een spaghettipompoen. Die moeten doorgesneden worden en dan heel lang in de oven. Behandel deze dus niet hetzelfde als een gewone pompoen. De binnenkant zijn spaghettisliertjes. Het lijkt meer op een komkommer riep Marie vanuit de achtergrond.

De update over de Spiegelgroep volgt snel.

Fijn weekend allemaal weer.

Groetjes,
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 18 augustus 2023 | Leven op de boerderij

Meer nieuws

Bloemkoolcurry met aardappel

Bloemkoolcurry met aardappel

Ingrediënten: 500 gr krieltjes 1 bloemkool 1 ui 1 blikje gepelde tomaten 400 ml kokos melk duimgrootte gember 1 rode peper 2 tenen knoflook 1 tl kurkuma1 1 tl komijnpoeder 1 tl korianderpoeder 1 el mosterdzaad 1 tl garam masala 0.5 tl zout verse koriander of...

Lees meer
Uitnodiging voor de spiegelgroep

Uitnodiging voor de spiegelgroep

O wat een lekker weer ! Sommige van jullie zullen het wat overdreven vinden en ik weet niet of Michiel heel blij is met deze hitte, maar ik geniet ervan om op mijn slippers en korte broek de straat op te kunnen. Heerlijk. Zoals beloofd hierbij een update over de...

Lees meer
COURGETTEROLLETJES VOOR OP DE BBQ

COURGETTEROLLETJES VOOR OP DE BBQ

DE INGREDIËNTEN  600 g courgette  50 ml olijfolie  100 g spinaziebladeren  2 teentjes knoflook  200 g mozzarella bolletjes  2 el witte balsamico azijn 3 el walnootolie  Zout  Peper uit de molen DE VOORBEREIDING IN DE KEUKEN  Snij de uiteinden van de...

Lees meer