Cadeaubonnen zijn een hit!

Leven op de boerderij

Mijn hemel, wat vliegt de tijd he !

Het is alweer december terwijl ik voor mijn gevoel net twee weken geleden afscheid heb genomen
van de zomer.

De cadeaubonnen blijken een hit ! Al redelijk wat klanten hebben er een of meerdere besteld om
cadeau te doen. Makkelijk en origineel ! Voor degenen met een eigen bedrijf in de regio, is het wellicht ook
een leuk Kerstgeschenk voor de collega’s. Maak je een leuk mandje met groenten, fruit, flesje wijn, kaasjes
en deze bon !
Hoe ga je te werk ? Je mailt Michiel naar info@boerderij-dekraanvogel.nl met hoeveel bonnen je wil.
Hierna krijg je een factuur. Na betaling ontvang je de bonnen in je pakket. Degene die de bon cadeau krijgt
van je, mailt Michiel welke weken en waar hij/zij de pakketten wil ophalen. Michiel zorgt er dan voor dat de
pakketten klaar staan.
En hopelijk is diegene zo enthousiast dat we er een klant bij hebben. Michiel ziet het aantal klanten wat
teruglopen, dus laten we hem een handje helpen door cadeaubonnen te kopen !

Wat nog meer ? O ja, in de vorige brief hebben jullie het stukje van de zus van Michiel gelezen.
Stefanie start binnenkort met een zorgaanbod op de boerderij. Hiervoor dienen wat faciliteiten aanwezig
te zijn. De aannemer komt volg week dinsdag met zijn plannen en na goedkeuring kan hij van start.
Is Michiel puur afhankelijk van de pakketten ? Nee, gelukkig niet. Hij levert aan boeren en buren
wat super goed gaat. Dit is een website waar particulieren hun spullen kopen. Hier komt hij weer andere
boeren of telers tegen waarmee hij producten uitwisselt. Verder kopen tuinders aardappels bij hem die het
weer verkopen aan de markt of in hun winkel of webshop. Gerard en Suus kopen ook flink wat in voor hun
bakkerij in Wijk en Aalburg. Al en met redelijk wat afzetkanalen.

Er zijn veel pompoenen over. Wie weet iemand die grote aantallen wil afnemen ? Denk aan
zorginstellingen, restaurants etc. De voedselbank is natuurlijk ook een optie die meegenomen wordt.
De schapen ontsnappen de hele tijd. Ze staan in de wei afgezet met stroomnetten en vreten
volcontinue. Binnen 3 dagen is hun stuk wei kaal en springen ze eroverheen, op zoek naar betere en
groenere oorden. Logisch… zouden wij ook doen toch ? Je gaat niet vanuit je schrale kale stukje wei kijken
naar een meter verder waar het sappige groen gras groeit. Dan moet je wel heel stevig in je hoefjes staan.
Dat staan ze dus niet. Hun instinct won natuurlijk en vraten de palmkool op.

En last but zeker not least. Tuinderij de Es is een initiatief gestart om en grotere bewustwording te
creëren dat we moeten bewegen naar andere systemen van landbouw. De film ‘to which we belong’ die zij
op 6 december in theater Tiliander vertonen kan daarbij helpen. Hierbij de link voor meer info waar je ook
kaartjes kunt kopen. Het kost maar 5 euro en start om 20:00 uur. Filmavond: To which we belong – Tuin de Es
Deze film toont ons hoe we kunnen leren van de natuur, hoe alles met elkaar verbonden is. Wat de bodem
voedt, voedt de planten, de dieren en tenslotte het hele ecosysteem. En dat geldt ook voor oceanen, waar
het kweken van kelp, mosselen, oesters en sint-jakobsschelpen aan kust van Connecticut het ecosysteem
herstelt dat door de commerciële visserij is verwoest.

Groetjes,
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com
klantenverenigingbdkraanvogel@gmail.com

vrijdag 2 december 2022 | Leven op de boerderij

Meer nieuws

De aannemer is er en heeft al bouwhekken gezet !

De aannemer is er en heeft al bouwhekken gezet !

O jee, er is iets mis gegaan met de zuurkool. Deze koopt Michiel in en deze was niet geleverd. Aangezien ze hier bij het inpakken achter kwamen, was er geen tijd meer om dit te regelen. Om dit goed te maken, krijgen we deze week de zuurkool. Er is diversiteit om...

Lees meer
Zuurkoolschotel met banaan

Zuurkoolschotel met banaan

Ingrediënten:  - 800 gr kruimige aardappels -  1 ui -  2 tenen knoflook -  150 gr plakjes gerookt ontbijtspek -  500 gr half om half gehakt -  1 el kerrie -  500 gram zuurkool -  100 gr rozijnen -  1 banaan -  200 ml crème fraîche -  peper en zout Bereiding: Verwarm...

Lees meer
Gratin van pompoen met feta en notencrumble

Gratin van pompoen met feta en notencrumble

Sanne kwam met dit heerlijke recept ! Echt een aanrader. Ingrediënten: 600 gr (diepvries) pompoenblokjes 1 kl ras-el-hanout 4 stengels lente-ui, fijngehakt 120 gr noten-, pitten- en zadenmix enkele blaadjes salie, fijngehakt 200 gr feta, verkruimeld peper Bereiden: ...

Lees meer