Die passie voor zijn werk, vind ik mooi.

Leven op de boerderij

We hebben het eerder gedaan. Kennismaken met de pakketafnemers.
Wie zijn nu eigenlijk de mensen die de pakketten afnemen? Hoe zijn ze bij Michiel terecht gekomen en wat is hun drive om voor biologisch dynamisch te kiezen?

Deze week een buurtvrouw van mij. Yvonne heb ik leren kennen tijdens het uitlaten van de hondjes. Helaas woont ze nu aan de andere kant van Tilburg, maar inmiddels is de band stevig genoeg om contact te blijven houden en zo af en toe eens een borreltje te doen 😉

Ik ben Yvonne en heb 2 kinderen en ben woonachtig in Tilburg.
Ik neem nu denk ik 2 jaar de groente en de eieren af. Totdat ik Daisy sprak over een lokale boer met biologische groentes nam ik biologische groentes uit de winkel.
Toen ik hoorde van Michiel vond ik het een mooi initiatief en ik vond het een fijn idee lokaal te steunen.
Een tweede reden van een groentepakket was ook wel het niet meer hoeven nadenken over wat te gaan kopen. Je wordt creatiever met koken als je meer bijzondere groentes gebruikt.
Ik denk ook wel dat Biologische groentes meer vitamines bevatten dan gewone groentes uit de supermarkt. Maar dat is een gevoel. Het liefst eet ik de botersla en het minst lief de spruitjes. Maar ik had er iets op gevonden om minder lekkere groentes te verwerken in een smoothie. Ook de spruitjes die stop ik bevroren met veel mango o.a. daarin. Dat maakt t ook voor de kinderen lekker.
Tegenwoordig haal ik mijn groente op de Bredaseweg op omdat ik op vrijdag de hele dag werk en niet eer in de buurt woon van de Tiliander. Mooie oplossing dat dat zo kan. Ik vind het prachtig dat Michiel daar door weer en wind staat. Ook op het land is er geen dag zonder werk.

Die passie voor zijn werk, vind ik mooi.

Groetjes,
Yvonne

Mocht jij nu denken: Ik wil ook wel in de Nieuwsbrief.
Mail me dan even en dan kan het zijn dat jij over 2 maanden hier straalt!

Heel fijn weekend, met hopelijk een lekker lente zonnetje zodat we onze voorjaarsschoonmaak kunnen starten. Die tuin, dat snoeien, de groene aanslag op de tegels, die vuile ramen, die overvolle zolder, het afgebladderde schilderwerk… jaja, aan de slag allemaal zodat we als de zon echt gaan schijnen, we heerlijk achterover in de tuinset kunnen genieten van al het werk dat we gedaan hebben.

Daisy
daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 15 maart 2024 | Leven op de boerderij

Meer nieuws

Met een beetje zonneschijn, komt het snel goed!

Met een beetje zonneschijn, komt het snel goed!

O jongens… die regen! Die zijn we beu of niet? Zelfs na mijn weekje Turkije was ik het Nederlandse weer na 2 weken en tig keer natgeregend te zijn, alweer zat. Zo ook op de boerderie!  Door het slechte weer is er veel mis gegaan. Veel groentes groeien heel erg slecht....

Lees meer