Er komen varkens !!!

Leven op de boerderij

Michiel is een ondernemer en dat blijkt uit wat hij van plan is met de boerderij. 

Er komen varkens !!! Hoe gezellig. Van die vriendelijke, knorrende, logge beestjes die in de modder genieten van het zonnetje. Ze komen in de punt te staan bij de driesprong zodat voorbijgangers er ook van kunnen genieten. Hier zet Michiel een groot bord neer van de Kraanvogel zodat de varkens de boerderij promoten ☺

Dit betekent dus dat er ook varkensvlees te koop zal zijn t.z.t. Ik als vega vind dit natuurlijk een treurig idee, maar… omdat ik weet dat die beestjes een heerlijk vrij leventje zullen hebben, kan ik het aan. 

Niet iedereen zal altijd vlees in zijn pakket willen, dus op termijn is het de bedoeling dat er een webshop komt waarop je zelf je vlees kunt bestellen en direct via IDEAL betalen. Lekker makkelijk dus. Jaja, we gaan wel met onze tijd mee! Hier zullen overigens ook andere producten op komen, maar hierover later meer. 

Ook met de schapen is hij iets anders van plan. Deze zijn niet rendabel en dus gaat hij gefaseerd over naar het fokken van schapen. Net zoals je een honderfokker hebt, zeg maar.
Michiel wil gaan fokken met Wiltshire horn schapen. Deze schapen zijn voor de verkoop, dus niet voor de slacht. Het komende jaar gaat Michiel goed in de gaten houden welke moederschapen gezonde lammetjes op de wereld zetten zodat hiermee gefokt kan gaan worden. 

Verder is er een enquête beschikbaar voor iedereen die een pakket afneemt bij Michiel. Deze is te vinden op de homepage van de site van boerderij-dekraanvogel.nl. Deze staat onder bij de inhoud van de pakketten. We zouden het enorm waarderen als ieder van jullie deze zou willen invullen. 

Over de wolvenafrastering… dat kost 10.000 euro. Hoewel men hier in Gelderland subsidie voor krijgt, is dit in Noord Brabant helaas nog niet zo geregeld. Tot die tijd zal het dus een provisorische oplossing worden en zullen de schapen ’s avonds naar binnen gehaald worden. Zodra ook wij aanspraak kunnen maken op deze subsidie (hopelijk komt deze er) zal dit aangeschaft worden. 

Wat de KKK dag van aanstaande zaterdag betreft, is er genoeg te doen. Hopelijk komen jullie in grote getalen ! 

AGENDA
19 feb KKK = Kranige Kerel Klusdag (of sterke vrouwelijke aanpakkers)

Meld je aan via de mail van de klantenvereniging. We hebben je hulp echt nodig om het riool verder te graven, een hok voor de varkens te maken of om een afrastering tegen wolven te creëren.

Fijn weekend allemaal!

Daisy Cornelissen

daisycornelissen1973@gmail.com
klantenverenigingbdkraanvogel@gmail.com

vrijdag 18 februari 2022 | Leven op de boerderij

Meer nieuws

Zwammen workshop op komst

Zwammen workshop op komst

O jee… wij hadden geen recept in ons pakket. Wat is er gebeurd ? De printer was kapot. Een deel van jullie heeft daarom geen recept ontvangen. Gelukkig staan de recepten wel op de site van de Kraanvogel, dus hier kun je ze terugvinden. Het was een preirecept en dit...

Lees meer
Vegan erwtensoep met linzen van Bo

Vegan erwtensoep met linzen van Bo

Ik vond dit recept nog tussen mijn ongebruikte recepten, want… als je een recept doorstuurt, kan ik het pas gebruiken zodra het ook in het pakket zit. Het kan dus even duren, maar… als je twijfelt of ik het vergeten ben, mag je altijd een reminder sturen hoor ! En dan...

Lees meer