Groen licht om tot een volwaardige school uit te mogen groeien

Leven op de boerderij

Michiel is altijd bereid om jongeren mee te nemen in het biodynamische verhaal en een van zijn speerpunten is om een goed contact te hebben met de Vrije Scholen in de omgeving.

De Waldorf stroom van 2college heeft vanaf hun start in 2022 een fijne samenwerking met Michiel: voor tuin- en bosbouwperiodes is hij absoluut te porren! Alle leerlingen weten de weg naar de boerderij te vinden. Hoe fijn dat deze school, oorspronkelijk klas 7 en 8, later aangevuld met klas 9 (dus 1-2-3 middelbare school/onderbouw), nu groen licht heeft om tot een volwaardige school uit te mogen groeien!

Er is echt behoefte aan antroposofisch onderwijs, dit wordt binnen het Tilburgse onderwijsstelsel nu erkend en hopelijk kunnen de banden tussen de Kraanvogel en Waldorf bijdragen aan groei van het biodynamisch gedachtengoed! Zo heeft Michiel een groeiende groep jongeren om mee te kunnen nemen in zijn verhaal en kan ook het ‘boeren’, met respect voor mens en natuur doorgegeven worden. Als je daar geen warm lentegevoel van krijgt dan weet ik het ook niet!

Heel fijn weekend allemaal!

Danielle

vrijdag 19 april 2024 | Leven op de boerderij

Meer nieuws

Wat te doen met Knolselderij?

Wat te doen met Knolselderij?

Deze vraag heb ik al meerdere mensen gesteld en dan krijg ik tips te horen, welke ik weer half vergeten ben eer ik thuis ben. Nu trof ik de vader van Michiel in zijn eigen voortuin toen ik mijn groenten, na een paar dagen op vakantie te zijn geweest, op ging halen....

Lees meer
Het is leuk, verhelderend en soms ook wel confronterend

Het is leuk, verhelderend en soms ook wel confronterend

Vanuit de klantenvereniging denken we mee met Michiel en hoe zijn bedrijf sterker kan worden. Michiel heeft een duidelijke visie en plannen, maar om alles neer te zetten moet je veel tijd investeren in ‘hoe’ dat allemaal moet. Om zich tijd te besparen is hij een...

Lees meer