Hans heeft de boerderij zien vliegen!

Leven op de boerderij

De meewerkdag was heel gezellig geweest, zei Michiel. De hulp kwam vooral uit zijn familie en Barbara (voelt ook bijna als
familie). Komende zaterdag, 21 okt, komt er een vervolg, dus heb je, net als ik, nog niks in de agenda staan.
Kom dan gezellig meedoen.
Het is zo fijn om buiten en fysiek bezig te zijn. Hiernaast lijkt het me, voor degenen die de boerderij nog niet van dichtbij hebben gezien, ook leuk om te zien waar die groenten toch vandaan komen. Als je dan de Nieuwsbrief leest, heb je er een beeld bij.

En… rapapapapaaa. De Kraanvogel is uitgekozen om via Beukk groentes te leveren aan De Dutch design Week in Eindhoven. Dutch Design Week is een grootschalig en internationaal jaarlijks negendaags evenement in Eindhoven waarbij design in allerlei facetten centraal staat.
Het evenement is het grootste designevenement van Noord-Europa, vindt jaarlijks eind oktober plaats en presenteert werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers. Mocht je geïnteresseerd zijn. Het is van za 21 okt 2023 – zo 29 okt 2023 door de hele stad.

We zijn flink aan het oogsten, zegt Michiel. Denk aan wortels en kolen die opgeslagen worden in een mega koeling voor de winter. Sommige kolen zijn gegroeid als kool zegt hij (en je hoort dat hij het zelf een uiterst grappige woordspeling vindt). Zelfs een van wel 5 kilo !!! Maar blijft deze ook lekker, vroeg ik me af ? Ik heb geleerd dat courgettes er niet beter op worden als ze zo mega uit de kluiten wassen, maar de kolen blijven goed verzekert Michiel me. Komt door lekkere najaarsweer.

De markt op het Pieter Vreedeplein is kennelijk goed bevallen, want Michiel gaat ook op de X-mas Stappegoor Winter fair staan om groentes te verkopen, soep en andere hapjes uit te delen. X-mas ? jaja, ongelooflijk, maar waar. De pepernoten liggen immers ook alweer in de schappen,
dus Mariah Carey mag dan ook wel weer afgestoft worden. Op naar de Gluhwein, warme mutsen, rookworst en kampvuren !

Hans, een van de vrijwilligers, heeft de boerderij zien vliegen zei Michiel. Hij had duidelijk zijn lolbroek aan, maar ik snapte m niet. Jammer als je je grap moet uitleggen, maar helaas.. ik had het nodig. Hans had kraanvogels zien vliegen op vakantie. O, das wel echt vet. Ik meteen googelen hoe die beesten er eigenlijk uit zien. Nooit over nagedacht. Soort ooievaar toch ? Goed.. de video komt op Instagram !

En goed nieuws ! Eindelijk is er een goed werkend administratiesysteem waarbij een automatisch incasso mogelijk is. Dit wordt vanaf volgend jaar ingevoerd. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar bij een prijswijziging moet ik er echt aan denken om het bedrag aan te passen. Heb de maandelijkse betalingen wel geagendeerd, maar automatisch is toch handiger.
Natuurlijk zijn er volop klanten die telkens handmatig de overboeking doen en dit gaat in veel gevallen goed, maar helaas wordt dit nogal eens vergeten wat een betalingsachterstand tot gevolg heeft.
Heel vervelend om achteraf je pakketten te moeten betalen natuurlijk en voor Michiel en Marie helemaal niet fijn om mensen hierop te moeten attenderen. Ze weten dat men het niet met opzet vergeet, maar ja… het loopt wel aardig op, blijkt uit de administratie.
Deze mensen krijgen een vriendelijke reminder in hun pakket. Hou het briefje in het pakket dus goed in de gaten en check je bankrekening even of je inderdaad nog steeds betaalt voor je gezonde pakketten.

Hopelijk tot zaterdag allemaal ! Uurtje of 10 ?

Groetjes,
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 20 oktober 2023 | Leven op de boerderij

Meer nieuws

Wat te doen met Knolselderij?

Wat te doen met Knolselderij?

Deze vraag heb ik al meerdere mensen gesteld en dan krijg ik tips te horen, welke ik weer half vergeten ben eer ik thuis ben. Nu trof ik de vader van Michiel in zijn eigen voortuin toen ik mijn groenten, na een paar dagen op vakantie te zijn geweest, op ging halen....

Lees meer
Het is leuk, verhelderend en soms ook wel confronterend

Het is leuk, verhelderend en soms ook wel confronterend

Vanuit de klantenvereniging denken we mee met Michiel en hoe zijn bedrijf sterker kan worden. Michiel heeft een duidelijke visie en plannen, maar om alles neer te zetten moet je veel tijd investeren in ‘hoe’ dat allemaal moet. Om zich tijd te besparen is hij een...

Lees meer