Het is leuk, verhelderend en soms ook wel confronterend

Leven op de boerderij

Vanuit de klantenvereniging denken we mee met Michiel en hoe zijn bedrijf sterker kan worden. Michiel heeft een duidelijke visie en plannen, maar om alles neer te zetten moet je veel tijd investeren in ‘hoe’ dat allemaal moet. Om zich tijd te besparen is hij een traject gaan volgen bij de ‘Tussenheid’ in Hilvarenbeek. Daar uit komen tips en tricks voor hoe je als ondernemer enerzijds dicht bij jezelf en je idealen blijft, en anderzijds netwerksteun opbouwt en je bedrijf toekomstbestendig maakt.

Jullie lezen via de nieuwsbrief regelmatig mee met Stefanie en ‘De Grus’, omdat ook Stefanie met haar bedrijf op haar manier haar idealen uitzet, vanuit zorg. Zij is ook bij de afspraken van de Tussenheid aangezien de bedrijven van Michiel en Stefanie zijn vervlochten met elkaar. Omdat de klantenvereniging natuurlijk bij uitstek groot onderdeel van het netwerk van de Kraanvogel is, ben ik ook gevraagd en met z’n drietjes zijn we er druk mee.

Het is leuk, verhelderend en soms ook wel confronterend, welke stap zet je wel, welke beter niet, of pas later. Michiel en Stefanie zijn daarin als kapitein op het schip en samen zijn we op pad!

Het lijkt me heel fijn een extra spiegelgroep bijeenkomst te organiseren, voor eenieder die het fijn vindt wat meer achtergrond op het traject met de Tussenheid te krijgen en om wat breder vanuit de klanten te horen hoe wij denken. Misschien zitten er onder onze klanten mensen met een werkachtergrond die we nu nog niet kennen en die wel handig is voor het netwerk dat Michiel aan het bouwen is; dat zou ik graag inventariseren. Ik vind het fijn om als voorzitter van de klantenvereniging daarin een bredere stem te kunnen vertegenwoordigen. Ik zou de spiegelgroep graag plannen op donderdag 20/06 vanaf 8 uur en hoor graag wie erbij zou willen zijn. Mocht je niet kunnen, maar denken dat je wel expertise hebt waarin het mogelijk fijn is een keer geconsulteerd te kunnen worden, dan hoop ik ook een berichtje te ontvangen.

Uiteindelijk komt er een grotere (besloten) bijeenkomst na de zomer, waarin Michiel al zijn plannen voor een team van experts vanuit zijn netwerk voor zal leggen, met vraagtekens die we als werkgroepje (Michiel, Stefanie en ik) nu hebben en waarna hij zijn plannen kan finetunen. Dan kunnen Michiel en Stefanie daarna de koers verder uitzetten en kan ik vanuit de klantenvereniging daar aan bijdragen. 

Ik hoop op een aantal fijne reacties!

Groetjes Daniëlle van der Peet.

zondag 12 mei 2024 | Leven op de boerderij

Meer nieuws

Wat te doen met Knolselderij?

Wat te doen met Knolselderij?

Deze vraag heb ik al meerdere mensen gesteld en dan krijg ik tips te horen, welke ik weer half vergeten ben eer ik thuis ben. Nu trof ik de vader van Michiel in zijn eigen voortuin toen ik mijn groenten, na een paar dagen op vakantie te zijn geweest, op ging halen....

Lees meer