Het is mooi mijmeren over de ecologische voetstap

Leven op de boerderij

Ik geef het woord aan onze nieuwe voorzitter Danielle !

Vanuit het zonovergoten Portugal is het mooi mijmeren hoe ik terechtgekomen ben in een bestuursfunctie bij de Klantenvereniging van De Kraanvogel. Het is de eerste week van de meivakantie. Naast me een mooie moestuin, en alles op deze camping is zo zelfvoorzienend en ecologisch mogelijk. Heerlijk rustig en genieten van de simpele dingen op aarde.

Die drang om de eigen voetprint klein te houden is vooral aangewakkerd toen ik kinderen kreeg. Ook het gezondheidsaspect van goede voeding werd ineens relevanter, dat krijg je als je gaat nadenken over de opvoeding van je kinderen. Samen met mijn man Martijn kreeg ik drie kinderen (nu 13, 14 en 16).
Zij doorliepen de onderbouw van de vrije school en de antroposofische zienswijze was ons niet zo bekend, dat kwam met het klimmen der jaren. In die tijd namen we een groentepakket bij een biologische tuinderij van een duinboer en dat haalden we in Udenhout op. Toen die boer helaas andere plannen maakte, werd het logisch om de groenten dan ook vanuit school mee te nemen: wel zo makkelijk.

We waren inmiddels zo enthousiast over Steineronderwijs dat we ons afvroegen waarom er geen bovenbouw was in Tilburg en daar zetten we ons ruim tien jaar voor in (uiteraard met behulp van tientallen andere vrijwilligers!) Nu de vrije middelbare school een feit is, ontstond er voor mij een diep antroposofisch gat….. graag wilde ik me opnieuw verbinden aan een initiatief dat vanuit dat gedachtengoed de wereld mooier maakt.

Naast mijn werk als ambulant hulpverlener voor kinderen die dreigen uit te vallen op de middelbare school (bij Stichting de As en Track013) leek het me fijn me te kunnen inzetten voor De Kraanvogel, de oproep daarvoor kwam als geroepen!
Mijn krachten liggen niet zozeer in het werken op het land, maar wel in contact hebben en houden met mensen, het organiseren van zaken en het oog houden op structuur. Die kwaliteiten neem ik graag mee. Ik hoop Michiel van dienst te kunnen zijn in hoe hij zijn bedrijf (en meer specifiek de klantenvereniging) wil inrichten, want hij is en blijft leidend voor mij daarin. Vanuit de vergadering neem ik nu vooral het mailadres voor mijn rekening, ga ik de ledenlijst eens na om te kijken of die nog juist is en ga ik kijken hoe we de spiegelgroep nieuw leven in kunnen blazen, zaken die voor Michiel belangrijk zijn, maar hem ook tijd en energie kosten.

Dat ik geen heilige ben en heus ook mijn mindere dagen heb maakt me menselijk….. het is mooi mijmeren over de ecologische voetstap vanuit een zonovergoten Portugal, als je even niet denkt aan de vliegreis die we gemaakt hebben. Dat het dus een moeilijke realiteit is moge duidelijk zijn. Ook Michiel staat voor de nodige uitdagingen. Hoe dan ook, ik zet me graag in voor hetgeen Michiel voor ogen heeft en hoop vanuit de klantenvereniging daar een mooi steentje aan bij te kunnen dragen! Wie weet treffen we elkaar, leuk de leden te ontmoeten!

Tot gauw!

Groetjes,

Daniëlle van der Peet- van den Hurck
klantenverenigingbdkraanvogel@gmail.com

Ik heb er alle vertrouwen in dat Danielle haar kwaliteiten mooi aansluiten bij die van Michiel. Let’s go !

Groetjes,

Daisy
daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 28 april 2023 | Leven op de boerderij

Meer nieuws

Waterkerssoep

Waterkerssoep

INGREDIËNTEN voor 2 personen 2 eieren 1 eetlepel olijfolie 1 sjalot 200 g aardappel 2 zakken waterkers = 150 gram 500 ml (kippen) bouillon nootmuskaat Bereiding:  Eieren in 8 min. hardkoken. Verhit de olie in de pan en laat de sjalot en aardappel 3-5 min. zachtjes...

Lees meer
Witlofschotel met kaassaus

Witlofschotel met kaassaus

Ingrediënten:  800 g kruimige aardappelen 150 g verse roomkaas met kruiden 800 g witlof 2 g boter om in te vetten 200 g beenhamreepjes of gerookte tofu 100 g geraspte belegen kaas Bereiding: Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar, giet af en stamp ze fijn met...

Lees meer
Wortelcake met rozijnen van Sanne

Wortelcake met rozijnen van Sanne

Dit recept komt van Sanne Keijzer ! Dit is een verrukkelijke cake, met een lichte wortelsmaak. In het recept kun je de wortel vervangen door pompoen, courgette of bietjes. BENODIGDHEDEN 200 gram lichtbruine basterdsuiker 4 grote eieren, gescheiden 200 gram...

Lees meer