Het voelt zo lekker om fysiek bezig te zijn.

Leven op de boerderij

Het zal er om hangen of de verbouwing klaar is voor de vergadering op 25 maart (zie agenda onderaan). Het beton is gestort en is
droog, de riolering ligt en water is geregeld. Nu alleen nog wandjes zetten, toilet plaatsen, betegelen en stroom aansluiten, maar… het zal ver af zijn, dus kom dat zien, kom dat zien !

De houtril is bijna af ! Eindelijk ! Hier heb ik al vaak over geschreven. Weten jullie nog ? Dat is de sloot met struiken waarbij deze laatste moeten wieberen. De volgende klus is hout kloven, hout hakken dus. Nou… dat is een jongensdroom !
Iedere man, en sommige dames, zien zichzelf al voor zo’n leuk houten chalet in de bergen hout hakken om het eigen kacheltje lekker mee op te stoken. Buiten sneeuw en binnen lekker warm, een pannetje choco op de kachel… Hmmm…
Nou ! Zoiets dus, alleen zonder je eigen chalet 😉 Die choco valt vast te regelen of neem zelf een pak mee, dan warmen we het voor je op.
Bijlen zijn aanwezig, maar als je graag je eigen stoere exemplaar mee wil nemen, is dat helemaal goed !
Neem wel handschoenen mee voor de zekerheid. Michiel heeft er wel wat volgens mij, maarrrrr niet altijd vindbaar. Haha.

Michiel heeft echt dringend hulp nodig, dus welke dag je ook kunt… Neem je vrienden mee. Jullie zijn meer dan welkom om te helpen.. elke dag, behalve op do en vrijdag (i.v.m. de pakketten) en zondag is volgens mij een rustdag voor Michiel. Zaterdag kan dus wel. Je hoeft je niet eens aan te kondigen. Kom maar gewoon. Ook al is het voor 2 uurtjes ofzo. Wel handig dus om werkhandschoenen voor de zekerheid mee te nemen en als je het hebt iets van gereedschap waarvan jij denkt dat het handig is. Vertrouw je jezelf niet met een bijl dan is er aaaaaltijd genoeg ander werk te doen. Kom en probeer het een keer. Eens iets anders dan een rondje wandelen door het bos of de hei (Dat kan overigens in Esbeek ook heel mooi, doe je dat na het helpen), het huishouden, bezoek ontvangen of shoppen (ontspullen is sowieso de trend).

Het voelt zo lekker om fysiek bezig te zijn. Leuk als je me laat weten hoe je het hebt ervaren wanneer je gaat en als je ideeën hebt om het helpen aantrekkelijker te maken, hoor ik het ook graag. Het werven van vrijwilligers is kennelijk niet mijn sterkste kant.

Als laatste leuk, maar ook verdrietig nieuws. Er zijn veel lammetjes geboren, maar helaas sterven er ook veel. Na de bevalling kijken de moeders er niet naar om waardoor ze sterven. Michiel denkt dat dit iets te maken heeft met de kruising. Een taaie les geleerd.
Volgende week gaat het eerste plantgoed in de kas !

AGENDA
Er komt 25 maart een CSA (Community supported agriculture) dag waarop het nieuwe bestuur wordt voorgesteld en Michiel de begroting en de prijsstijging (welke onvermijdelijk is) met ons zal doornemen. Graag aanmelden op onderstaand adres.
klantenverenigingbdkraanvogel@gmail.com

Leuk jullie daar te zien.

Groetjes,
Daisy Cornelissen

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 10 maart 2023 | Leven op de boerderij

Meer nieuws

Wat te doen met Knolselderij?

Wat te doen met Knolselderij?

Deze vraag heb ik al meerdere mensen gesteld en dan krijg ik tips te horen, welke ik weer half vergeten ben eer ik thuis ben. Nu trof ik de vader van Michiel in zijn eigen voortuin toen ik mijn groenten, na een paar dagen op vakantie te zijn geweest, op ging halen....

Lees meer
Het is leuk, verhelderend en soms ook wel confronterend

Het is leuk, verhelderend en soms ook wel confronterend

Vanuit de klantenvereniging denken we mee met Michiel en hoe zijn bedrijf sterker kan worden. Michiel heeft een duidelijke visie en plannen, maar om alles neer te zetten moet je veel tijd investeren in ‘hoe’ dat allemaal moet. Om zich tijd te besparen is hij een...

Lees meer