Kranige Kerel Klusdag

Leven op de boerderij

Wat maken hij en zijn collega’s mee, waar lopen ze tegenaan, welke oplossingen hebben ze en welke besluiten worden er waarom genomen.

Toen ik belde, kreeg ik een zekere Monique aan de telefoon. Zij helpt een paar dagen mee vanuit haar Natuurvoedingsopleiding. Op dit moment waren ze worteltjes aan het oogsten, duss  zoek het recept met de wortels maar weer op !

De lammetjes staan op stal. Dit is nodig omdat zij het veld leeg aten waar de schapen straks weer op moeten. De schapen staan nu op het akkerbouwstuk, maar zodra dit kaal gegeten is, moeten ze weer terug en dan komen ze bedrogen uit als hun kinderen niks voor hen hebben overgelaten, vandaar…

Het rogge dat alweer enige tijd geleden geoogst is, gaat als het goed is binnenkort naar de biologische molen. Het moet alleen nog geschoond worden en dit gaat Michiel zelf proberen. Als dit lukt, is dat winst. Zo niet, moeten er vracht- en schoningskosten gemaakt worden waardoor het wellicht niet eens rendabel is om te doen. Dit zou erg jammer zijn, want het zou een mooi nieuw proces op gang brengen. Rogge naar de molen, graan naar de bakker en het brood weer naar ons

Verder is de composthoop geprepareerd. Zes preparaten zorgen ervoor dat het een levendige hoop (kosmische krachten worden in de compost gebracht) wordt waardoor het de aarde en indirect de groenten beter kan voeden.
Het bodemonderzoek is gedaan. Michiel wacht met smart op de uitslag, want als er bv uitkomt dat er kalktekort is, kan hij er extra kalk op gooien. Wat je uit de aarde haalt, moet je immers ook weer teruggeven.

Goed nieuws ! Er zijn weer flink wat aanmeldingen voor de pakketten. Grotendeels doordat Sonia reclame heeft gemaakt. Top gedaan.
Het worstenbrood loopt goed ! Mensen die gekocht hebben, komen terug en dat kan alleen maar een goed teken zijn, dus.. heb je het nog niet geprobeerd… neem een zakje mee.

En voor degenen die de site van de Kraanvogel niet regelmatig bekijken… (ik moet eerlijk zeggen dat ik daar vooral naar kijk om te weten welke groenten er in het pakket zitten. Ssstt niet zeggen).. het is nieuw leven ingeblazen door Dennis. Ben je nu je recepten kwijt of ben je vergeten wat er  ook alweer in de nieuwsbrief stond… tamtataaaaa… alles is terug te vinden op de site in een super mooie lay out.

REMINDER voor de Kranige Kerel Klusdag op… dec.
Het Toiletproject/riolerings- en bestratingswerkzaamheden. Zou tof zijn als we een mannetje of 5 bij elkaar krijgen om de klus te klaren. Dit moet toch lukken ? Is behalve bevredigend (want hoe fijn is het om een klus te klaren) ook super gezellig om samen gebroederlijk aan het werk te gaan om hierna met een flesje bier af te sluiten. Deze dag zal ….. plaatsvinden.
Meld je aan bij mij of bij Michiel direct (info@boerderij-dekraanvogel.nl) en stroop die mouwen op.

De Vrijwilligersdag gaat in december niet door. Het is zoeken naar werk, dus bewaar die goede voornemens voor als het echt hard nodig is mensen 😉 Ik meld me wel weer als het zover is.

REMINDER 2 Die leuke zilveren kraanvogel oorbelletjes
Ze zijn te koop voor 35 euro per setje en van elk verkocht setje gaat een donatie van 20 euro direct naar de boerderij. Via info@chomolangma.nl 

Fijn weekend allemaal en ik weet het.. het is best fris, maar ga lekker naar buiten voor die frisse neus.
Daisy Cornelissen  daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 19 november 2021 | Leven op de boerderij

Meer nieuws

Wolf slaat toe op Boerderij De Kraanvogel

Wolf slaat toe op Boerderij De Kraanvogel

Ik appte Michiel om te vragen hoe laat we konden bellen voor info voor de Nieuwsbrief. Hij appte me een artikel in het Brabants Dagblad terug met de woorden: lees dit maar… “Een wolf heeft afgelopen maandag 3 schapen doodgebeten bij Boerderij De Kraanvogel in Esbeek”...

Lees meer
GESMOORDE PREI MET EIEREN EN ZA’ATAR

GESMOORDE PREI MET EIEREN EN ZA’ATAR

Dit recept kreeg ik van Niki, Luc, Ezra en Otis en is een hit in hun gezin. Deze willen we dus zeker ook eens proberen ! Het lijkt veel op de Shakshuka die ik al vaker geprezen heb volgens mij, maar weer net wat anders. Dit is een gemakkelijke manier om in heel korte...

Lees meer
Nieuwjaarsborrel 22 januari

Nieuwjaarsborrel 22 januari

Op zaterdag 22 januari is de Nieuwjaarsborrel! Deze gaat plaatsvinden van 14:00-17:00 uur en jullie zijn allemaal van harte welkom. Onder het genot van een drankje en hapje gaan we 2022 inluiden en gaan we horen wat het nieuwe jaar gaat brengen. Er worden geen kosten...

Lees meer