Nieuwjaarsborrel groot succes

Leven op de boerderij

Het is alweer een week geleden, maar de Nieuwjaarsborrel was echt een succes !

We hadden veel aanmeldingen ontvangen waar we heel blij van werden. Er waren veel bekende, maar ook flink wat nieuwe hoofden te ontmoeten. Leuk bv om te horen wanneer het pakket zo goed bevalt en het juist de sport is om met deze, soms nog onbekende, groenten iets lekkers te maken. De vraag: “Ben jij nu Daisy van de Nieuwsbrief” is me een paar keer gesteld. Ik voelde me gewoon een soort van BK (Bekende Kraanvogelnaar) ☺ 

De setting: In de oude schapenschuur hingen lichtjes, de hooibalen waren omgetoverd tot banken die in een grote kring met gekleurde dekentjes en kussentjes erop neergelegd waren met in het midden een grote plank op 2 hooibalen die dienst deed als tafel.  Op het vrolijke, ietwat gescheurde tafelkleed, stonden gezellige bloemen en lekkers om te snoepen. Er stond een grote pan glühwein te pruttelen en naast koffie, thee, wijn, bier was er warme chocolademelk voor de kids. Er waren heerlijke cakes gebakken door Evelien (zus van Michiel) en Marga. Het carrotcake recept hebben jullie vorige week gehad.
Dennis heeft dit getracht te maken, maar… zo goed als hij is met een diner op tafel toveren, zo beroerd is hij met toetjes… Hij had Mascarpone gebruikt… dat werkt dus kennelijk niet. Het bleef een zachte derrie. Das toch sund… We hebben het natuurlijk gewoon opgegeten. Haha. 

Voor de ingang stonden 2 tonnen met flink wat hout in brand wat een heerlijke warmte af gaf.. en soms een beetje rook, maar ach… moet je gewoon even verplaatsen. Aan een paal hing de ideeënbus en vrije donatiebus waar goed gebruik van is gemaakt. 

Ik heb niet alle ideeën gezien, maar we zullen ze zeker bij de volgende vergadering bespreken. Een van de ideeën weet ik wel. Deze was van Barbara. Zij had het idee om jullie om jullie koffiedrab te vragen om hier champignons en andersoortige paddenstoelen op te kweken, welke dan weer in het pakket zouden komen. Vond ik een super leuk plan, maar… Michiel gaf aan dat gezien de keurmerken dit wel biologische koffiedrap moet zijn, hetgeen hij ook moet kunnen aantonen. Tja.. dat wordt lastig, maar… wie weet. Kunnen we en horecagelegenheid met biokoffie vragen om hun afval ☺
De ideeënbus is ook te vinden op de website, dus schroom je niet en brainstorm met ons mee. Het mag overal over gaan. 

Goed… na een korte speech van Sonia, de voorzitter van de klantenvereniging, en een rondleiding van Michiel over het land, ging men gezellig met elkaar in gesprek. De kinderen speelden op het erf, de muziek speelde, glühwein/biertje in de hand.. zucht… zo hoort het toch te zijn. 

We zijn van plan elk seizoen iets te organiseren en hopen zo op een gezellige community die het leuk vindt om kennis en ideeën te delen, workshops te organiseren, schapen te scheren (Michiel dan), af en toe mee te helpen en een biertje te drinken. Niks moet, alles mag is het motto. Het land ziet er elk seizoen weer anders uit, dus het is altijd leuk om te komen kijken. Elk seizoen heeft zijn charme, dus… op naar de lente !

AGENDA
19 feb KKK = Kranige Kerel Klusdag (of sterke vrouwelijke aanpakkers)
LET OP ! DEZE WAS EERST GEPLAND OP 12 FEB
Meld je aan via de mail van de klantenvereniging. We hebben je hulp echt nodig om het riool verder te graven of om een afrastering tegen wolven te maken. Jullie weten hoe belangrijk dit is uit de vorige brief.

Fijn weekend allemaal!

Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com
klantenverenigingbdkraanvogel@gmail.com

vrijdag 4 februari 2022 | Leven op de boerderij

Meer nieuws

RODE CURRY MET KOOLRAAP

RODE CURRY MET KOOLRAAP

Oke, ik haal al die rapen door elkaar. Even iets van duidelijkheid scheppen. De koolraap en koolrabi worden vaak door elkaar gehaald. Beide groente zijn knollen, maar de koolrabi groeit boven de grond en de koolraap onder de grond. De koolraap heeft een gele kleur en...

Lees meer
Groenteschotel met paprika

Groenteschotel met paprika

Lekkere groenteschotel! Wanneer je paprika in dunne reepjes snijdt, daarna rustig aanbakt en dan eventjes laat stoven dan worden ze heerlijk zoet en super zacht. Een paprikastoof met prei, tomaten en gekookte eitjes. Lekker vegetarisch en eens een keertje iets anders....

Lees meer