Kranig Kerels Klusdag groot succes

Leven op de boerderij

Afgelopen zaterdag was de Kranige Kerel Klusdag op de boerderij met als doel om 35 meter riolering aan te leggen zodat we volgend jaar een nieuwe toiletgroep en keuken kunnen plaatsen.
We waren met 6 kranige kerels en 2 kranige kenaus. Hahaha. Marga en ik deden serieus niet onder voor de mannen.
Wel af en toe “even naar de schaapjes kijken” om stiekem de rug te strekken.

Met de groep vrijwilligers zijn we gestart om 09:00 uur.
Zelfs met een echte archeoloog begonnen we vol goede moed aan de mooie maar zware klus. Waarom er in vredesnaam stenen, puin en betonblokken onder het zand verstopt zitten, is me een raadsel. Die wortels was me nog wel duidelijk aangezien er mega bomen naast staan, maar die hadden best een andere kant op mogen groeien.
Net voor de lunch (met overheerlijk broccolisoep en gebakken eieren) was het graafwerk klaar. Daarna finetunen, leiding leggen en weer dichtgooien met het zand.
Moe maar echt voldaan hebben we het gezellig afgesloten met een biologisch biertje en/of een ranja.
Nu wachten totdat het gaat regenen en de aarde gaat zakken zodat de stenen er straks weer opgepuzzeld kunnen worden.

AGENDA
– dec/jan Week 51, 52 en week 1 worden er geen pakketten geleverd. Dit loopt van 20 dec t/m 9 jan. Drie weken dus niet. Hou hier rekening mee bij de boodschappen.
– 22 jan De Nieuwjaarsborrel !!
Deze gaat plaatsvinden op 22 jan van 1400-1700 en jullie zijn van harte welkom. Meld je wel voor 8 jan aan bij de klantenvereniging i.v.m. de boodschappen. Er worden geen kosten voor gerekend, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd en kan ter plekke gedaan worden in een uiterst creatieve bus die Dennis nog moet gaan knutselen 😉 De officiële uitnodiging volgt nog, maar zet m vast op de kalender. 

REMINDERS
De Vrijwilligersdag gaat in december niet door. Ik meld me wel weer als het zover is.
Die leuke zilveren kraanvogel oorbelletjes zijn te koop voor 35 euro per setje en van elk verkocht setje gaat een donatie van 20 euro direct naar de boerderij. Via info@chomolangma.nl

Rest mij jullie namens Michiel, Marie, de vrijwilligers en mijzelf heerlijke Kerstdagen en een feestelijk Nieuwjaar te wensen.

Zie jullie in 2022 !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com
klantenverenigingbdkraanvogel@gmail.com

 

vrijdag 17 december 2021 | Leven op de boerderij

Meer nieuws

Zwammen workshop op komst

Zwammen workshop op komst

O jee… wij hadden geen recept in ons pakket. Wat is er gebeurd ? De printer was kapot. Een deel van jullie heeft daarom geen recept ontvangen. Gelukkig staan de recepten wel op de site van de Kraanvogel, dus hier kun je ze terugvinden. Het was een preirecept en dit...

Lees meer
Vegan erwtensoep met linzen van Bo

Vegan erwtensoep met linzen van Bo

Ik vond dit recept nog tussen mijn ongebruikte recepten, want… als je een recept doorstuurt, kan ik het pas gebruiken zodra het ook in het pakket zit. Het kan dus even duren, maar… als je twijfelt of ik het vergeten ben, mag je altijd een reminder sturen hoor ! En dan...

Lees meer