Vrije school De Tiliander helpt op de boerderij

Leven op de boerderij

Boehoe, wat een schraal weer vergeleken met vorige week. Zelfs Michiel heeft het koud en die is wel wat gewend zou je zeggen. Het is maar goed dat de schapen een flinke jas aan hebben, anders knikten hun knietjes kapot denk ik.

De vrije school is afgelopen woensdag met 50 kinderen geweest om uien te planten. Dit ging super goed. Zonder hun hulp was het niet gelukt zei Michiel. Michiel stelde zichzelf voor als Boer Michiel en de anderen transformeerden naar Boer Dennis, Boer Olaf, Boer Abdi en Boerin Sonia 😉

Vol trots over hun nieuwe status hielpen ze de kids. Toen de harde werkers het wel gezien hadden, zijn ze nog een rondje door het bos gaan wandelen. Even die benen weer strekken.
Ze vonden het zo leuk dat ze deze week weer komen. Nu gaan ze aardappels en kolen planten. Benieuwd of het met dit weer ook zo leuk is. 

De trekker is gemaakt. Alles is geploegd en bemest. Behalve prei staat er niets meer op het land. Deze periode werd in Engeland the Hunger weeks genoemd. Misschien dat er daarom in deze periode ook wel gevast werd. Een kas zou dit gebrek aan groenten in deze periode oplossen, maar.. dat is iets voor volgend jaar.

Heel de vriezer ligt vol met lamsvlees. Misschien zijn er klanten die niet weten dat je ook lamsvlees kunt bestellen bij De Kraanvogel. Stuur ons een bericht en we zorgen ervoor dat het vlees geleverd wordt. Michiel is dol op de lammeren en schapen en voor het biologisch dynamische keurmerk moet er een totale kringloop zijn, maar als ze geld gaan kosten i.p.v. opleveren, wordt het lastig. Ook al overweegt hij fokker te gaan worden, betekent dit nog altijd verlies op de korte en middellange termijn.
Heeft iemand ideeën voor een afzetmarkt. Waar kan Michiel zijn vlees kwijt ?

Het eerste plantgoed komt deze week, dus die kunnen de grond in. Over een maandje eten we lekkere bieten, sla, spitskool etc. Ook komt er veel prei aan. De mensen in Tilburg kunnen dit ruilen met groenten uit de ruilkrat als ze het iets te veel vinden (wat ik me niet kan voorstellen, want prei is werkelijk waar overal lekker in toch ?). Mensen buiten Tilburg kunnen Michiel mailen, bellen of appen als ze het teveel vinden. 

BELANGRIJKE MEDEDELING

  • De lieve mensen van Pascalerf in Tilburg stoppen met afhaalpunt zijn. We willen jullie heel hartelijk bedanken voor jullie gastvrijheid. Super fijn dat de pakketten in jullie garage mochten verblijven totdat ze opgepikt werden. Heel luxe !
    Voor de duidelijkheid: Dit betreft het afhaalpunt voor de mensen die hun pakketten bij de Vrije school ophalen.

    Michiel is derhalve met spoed op zoek naar iemand van jullie die binnen de ringbanen woont met een tuin waar de overgebleven pakketten mogen logeren totdat hun baasjes hen komen ophalen.

  • We zijn van plan af en toe een workshop te organiseren op de Boerderij. We zijn nu bezig met een Oesterzwam kweek workshop, dus hoe kweek je je eigen zwammetjes ?
    En een workshop over plantjes stekken. Eerst krijg je info over het stekken waarna je het zelf gaat doen en je natuurlijk je stekjesbabies ook mee naar huis neemt waar je ze tot volwaardige planten laat opgroeien. 

Laat even weten of je interesse hebt in dergelijke workshops. Je mag dit gewoon aan mij doorgeven via de mail. We vragen een eigen bijdrage voor deze workshops omdat het materiaal natuurlijk geld kost, de trainer, maar ook om de kas van de Boerderij nog wat extra te spekken.
En de Meewerkdagen komen er weer aan. Lekker die handen uit de mouwen steken, vieze nagels krijgen, wormen ontmoeten, de weersinvloeden trotseren (en/of van genieten), je mede pakketafnemers leren kennen en gezellig een kom soep eten samen. We zien je graag !

AGENDA
16 april Meewerkdag

Fijn weekend allemaal!
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com
klantenverenigingbdkraanvogel@gmail.com

vrijdag 8 april 2022 | Leven op de boerderij

Meer nieuws

Pompoenoogstdag op zaterdag 1 oktober !!

Pompoenoogstdag op zaterdag 1 oktober !!

Yesssss, eens per jaar is het zover! Nog zo’n groot evenement van de Kraanvogel. Het is oranje Het is rond Het heeft een houten steeltje Je kunt er soep en pastasaus van maken en vast nog veel meer Denk aan Halloween Juist ! De pompoen ! Pompoenoogstdag is gepland !...

Lees meer
Andijvie smoothies

Andijvie smoothies

De andijvie geeft de smoothie een licht pittige smaak maar overheerst zeker niet. Andijvie is een erg gezonde groente en bevat veel kalium. Maar ook calcium, fosfor, magnesium en zink zijn ruimschoots aanwezig. Een flinke hand andijvie door je smoothie helpt je bij...

Lees meer
Het leukste cadeau: Een cadeaubon van de Kraanvogel !

Het leukste cadeau: Een cadeaubon van de Kraanvogel !

De dagen worden korter. Het groeiseizoen is bijna over. Michiel draait zich ’s morgens nog even om en nu het ‘s avonds sneller donker is, is hij ook vroeger thuis. Kortom.. de hectiek van de zomerperiode komt langzaam tot haar einde. Hoe poëtisch dit ook klinkt…er is...

Lees meer