Vrijwilliger Ellen Kuurman aan het woord

Leven op de boerderij

Zaterdag 7 mei was er weer een meewerkdag op de boerderij. Ellen Kuurman was er ook weer bij. Zij is nog niet zo lang lid bij de Kraanvogel, maar besloot vorig jaar naar onze feestavond te komen en meldde zich hierna ook spontaan aan voor de klantenvereniging.  

Hieronder haar verslag van de meewerkdag. 

Wat een leuke dag bij de biologische dynamische boerderij de Kraanvogel in Esbeek. Sinds eind vorig jaar bestel ik daar m’n groenten en eitjes. Deze worden in Waalwijk bezorgd, super makkelijk en super goed.

Maar wat is het leuk om de bij de hulpdagen te helpen.
Lekker de handjes in de grond, heerlijk in de buitenlucht en natuurlijk smaakt het eten veel lekkerder als je er zelf ook een steentje aan bijgedragen hebt.
Daarbij zijn er mensen die je er ook het een en ander graag over vertellen dus aan alle kanten is het leuk om mee bezig te zijn.

Als ik je enthousiast heb gemaakt met m’n verhaaltje, kom dan ook eens helpen op de boerderij !

Elke 1e zaterdag van de maand, neem je kids mee om te helpen of te ravotten, lekker buiten zijn.
Er word voor soep en gezelligheid gezorgd, tis een keer iets heel anders dan dat je op zaterdag gewend bent maar zo’n dankbaar werk.
Als iedereen 1x komt helpen dan is Michiel al blij.

Groetjes, Ellen

BELANGRIJKE MEDEDELING
Workshop zwammen telen op koffiedrap ! 10 juli gaan we dit doen van 1400-1700 uur op de boerderij. Barbara Brunnhuber, een van onze enthousiaste pakketafnemers, gaat deze workshop voor haar rekening nemen. De kosten zijn 25 euro pp. Dit is inclusief de growkits, welke we moeten bestellen omdat deze een essentieel onderdeel zijn van het hele zwammen kweken.
Het is daarom van belang dat je z.s.m. laat weten of je mee wilt doen, zodat we niet te veel of te weinig kits hebben. Laten we zeggen dat je voor 24 juni (we hebben het wat opgerekt) laat weten of je meedoet zodat we er een voor jou kunnen bestellen. Hiernaast is het van belang ongeveer een beker koffiedrap te sparen in de week voor 10 juli anders komen we niet ver
Betaling bij voorkeur via tikkie/betaalverzoek via de bank. Is dit abracadabra voor je, dan mag je ook contant betalen.
Meld je aan via mijn emailadres die onderaan de brief vermeld staat. 

AGENDA

Za 4 juni Meewerkdag. Vanaf 9:30 is Michiel aanwezig, maar kom wanneer je wil
Zo 10 juli Workshop zwammen kweken op de boerderij 

Fijn weekend allemaal !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com
klantenverenigingbdkraanvogel@gmail.com

vrijdag 20 mei 2022 | Leven op de boerderij

Meer nieuws

Tian met tomaten en courgette

Tian met tomaten en courgette

INGREDIËNTEN  olijfolie  3 grote aardappelen  1 grote ui  1 teentje knoflook  paar takjes verse tijm  1 courgette  4 pomodori (pruimtomaten)  150 g zachte geitenkaas (plak) BEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Schil de...

Lees meer
Een wandeling door natte weilanden zou moeten kunnen

Een wandeling door natte weilanden zou moeten kunnen

Ik heb co-writers deze week ! Geerthe, stagiare die de open dag regelt schrijft een stukje en Danielle beschrijft een dag op de boerderij met veel humor, dus pak iets te drinken, ga in de zon zitten, benen omhoog en neem de tijd voor deze nieuwsbrief. *  Een cry for...

Lees meer
Menemen; lekker Turks recept

Menemen; lekker Turks recept

Als je wel eens op vakantie in Turkije bent geweest, dan ken je menemen waarschijnlijk wel van de uitgebreide ontbijtbuffetten. Dit Turkse roerei met tomaat is waanzinnig lekker. Je eet het met (Turks) brood en kunt het ook prima bij de brunch of lunch nemen. In de...

Lees meer