Wat je van huis uit mee krijgt neem je toch op de één of andere manier mee

Leven op de boerderij

We hebben deze week een pakketafnemer aan het woord. En wel Guido! Ik ken Guido en zijn hele gezin eigenlijk vanuit BeweegR in het Spoorpark waar zij sporten en hierna altijd een bakkie bij me doen. Toen bleek dat zij ook het pakket van De Kraanvogel afnamen, was natuurlijk mijn vraag: Wil jij jullie groente-ervaringen eens met ons delen? En zo geschiedde 😉 Hieronder zijn verhaal:

Van huis uit hebben we een groot bewustzijn wat betreft voeding meegekregen. Mijn moeders achtergrond in voedingskunde is van grote invloed geweest.

Pakjes, zakjes en zeer bewerkt eten was er sowieso zo goed als nooit.

Er werd daarbij toch veelal seizoensgebonden gegeten. Groenten en fruit waren er altijd. Thuis aten we eigenlijk allemaal vrolijk mee met wat er was. Vaak werd er lokaal gekocht, bij de boer of in een groenten schuur.

Toen er bij mijn zus een glutenintolerantie werd geconstateerd, kwamen we steeds vaker in de biologische winkel terecht. Dit kwam vooral doordat er toen in de reguliere supermarkten zo goed als geen glutenvrij aanbod was.

Wellicht zit het deels tussen de oren maar de ervaring was en is dat veel biologische producten veel beter smaken. Eigenlijk niet alleen de smaak maar ook de beleving, de manier van produceren ,de omgang met mens en milieu zijn zo belangrijk.

Wat je van huis uit mee krijgt neem je toch op de één of andere manier mee.

Via vrienden van ons kwamen we meer bewust in contact met de gedachtegang van het biologisch dynamische. Ze vertelden ons over de Kraanvogel. Ik was er toen al een keer geweest omdat ik met de kinderen naar de lammetjes in de wei ben gaan kijken. Iemand zei dat ik Michiel een keer moest bellen om daar te gaan kijken. Michiel nam op en een uurtje later stonden we daar met z’n drieën in de schapenwei. We hadden het over schapen en wolven, en we hebben ook de rest van de omliggende landerijen bekeken. Achteraf gezien was het balletje natuurlijk al aan het rollen.

Het abonnement werd voor de proefperiode aangezet, en loopt nog steeds (nu als vast abonnement natuurlijk).

Toen er schorseneren in het pakket verschenen was dat voor mij wel even geleden (kindertijd?). Eerlijk is eerlijk, ik moest toch even mijn moeder bellen hoe dat ook alweer klaargemaakt moest worden. Inmiddels zijn schorseneren met bechamel-/kaassaus + gekookte aardappelen een grote favoriet in ons gezin. Ter illustratie; deze wortel is in korte tijd bij ons zo populair geworden dat mijn zoon (8) zelfs met zijn lego steentjes een behoorlijk geloofwaardige versie van schorseneren in kaassaus in elkaar heeft gezet. Eerlijkheidshalve heb ik een wat moeizame relatie met de pastinaak. Maar wat niet is kan natuurlijk nog komen. Tips zijn altijd welkom.

Koken met groenten in de hoofdrol vind ik echt een feest! De basis van het biodynamische, de bewuste en holistische omgang met het leven, is voor mij nog steeds één van de belangrijkste redenen om op deze manier verbonden te zijn met de Kraanvogel. 

Groet!
Guido

Groetjes, 
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 14 juni 2024 | Leven op de boerderij

Meer nieuws

Met een beetje zonneschijn, komt het snel goed!

Met een beetje zonneschijn, komt het snel goed!

O jongens… die regen! Die zijn we beu of niet? Zelfs na mijn weekje Turkije was ik het Nederlandse weer na 2 weken en tig keer natgeregend te zijn, alweer zat. Zo ook op de boerderie!  Door het slechte weer is er veel mis gegaan. Veel groentes groeien heel erg slecht....

Lees meer
Wat te doen met Knolselderij?

Wat te doen met Knolselderij?

Deze vraag heb ik al meerdere mensen gesteld en dan krijg ik tips te horen, welke ik weer half vergeten ben eer ik thuis ben. Nu trof ik de vader van Michiel in zijn eigen voortuin toen ik mijn groenten, na een paar dagen op vakantie te zijn geweest, op ging halen....

Lees meer