“Wat voor soep ? Pompoensoep ? Dat ken ik niet dus lust ik niet. Bah !”

Leven op de boerderij

Michiel en Marie gaan een weekje naar een skigebied in Noorwegen. Denk nu niet dat Michiel zo onverantwoordelijk is om met zijn minimale ski-skills van de Noorse bergen te suizen. No, no, want als hij een arm of been breekt, ligt de boerderij stil en dit kan natuurlijk niet. Ik ben persoonlijk blij dat onze pakketten gewaarborgd blijven, maar.. gun Michiel toch ook wel wat uitspattingen her en der, dus.. van mij mag je hoor Michiel ! Gewoon in de veilige Flug de helling af.

Dit betekent geen pakketten op 28/29 dec en 4/5 jan !

Zondag stonden ze op de Kerstmarkt bij het Stappegoor. Het was super leuk. Danielle en Stephanie hebben geholpen door iedereen gratis soep aan te bieden en de pakketten aan te prijzen. Michiel lachte dat er redelijk wat weinig avontuurlijke oudjes waren die hun neus ophaalden voor pompoensoep.
“Wat voor soep ? Pompoensoep ? Dat ken ik niet dus lust ik niet. Bah !” Haha, ik zie het al voor me. Een stoet mopperende bejaarden!

Laatst op het Pieter Vredeplein was er een klant geworven, welke ook op de Kerstmarkt bij het Stappegoor was. Deze man kwam naar hen toe om te vertellen hoe blij hij is met het pakket en hoe lekker de groenten zijn. Wat een fijn compliment en goede reclame. Hopelijk vertelt hij het voort.

Tussenheid is een man/organisatie die de Spiegelgroep professioneel gaat leiden. Hij gaat helpen een community op te bouwen wat hij eerder voor veel bedrijven in de regio al deed, gaf Michiel enthousiast aan. Het grote doel is meer betrokkenheid en meer klanten. Wat betekent dit concreet ? Volgend jaar 250 pakketafnemers en een netwerkinventarisatie. Dit laatste betekent dat hij mensen die de Kraanvogel een warm hart toe dragen, gaat inzetten op hun sterkte om zo de doelen te behalen.

De 2 filmpjes waar ik het vorige keer over gehad, worden afgespeeld op de markt in Hilvarenbeek en na de vakantie komen deze ook online. Michiel moet nog even kijken op welk platform hij de crowdfunding wil lanceren.
We mogen Nicky hiervoor bedanken ! Zij heeft Michiel geholpen met de filmpjes. Heel belangrijk dat dit goed, kort en bondig, maar met een fijne sfeer wordt neergezet en dat is niet zo makkelijk, dus.. Bedankt Nicky !

En Nicky heeft woensdag met 10 vrouwen van de wandelclub op de boerderij geholpen ! Dit schoot lekker op. Michiel is van plan om naast de schuren struiken te planten, natuurlijke inheemse struiken zoals Kardinaalsmuts, vuilboom e.d. Hier komen als het goed is, vogels en insecten op af. Dit stukje grond is een test. Als het goed bevalt dan komen ze rondom het land te staan zodat de groenten voordeel hebben bij deze insectenvriendjes.

Waarom eerst testen ? Er staan volop beukenbomen om het land. Deze staan erom bekend dat niets onder hun grote takken groeit. Dit ivm de schaduw die deze bomen geven en de zure compost in blad.
Om dit te realiseren, moeten er eerst voorbereidingen getroffen worden zoals een boom omzagen die opgeruimd moet worden, dan grond bewerken en na de vakantie struiken planten.
Volgende week gaan ze alles opruimen en ze gaan zo de composthoop prepareren door het preparaat in de composthoop te stoppen om de composthoop levendig te houden. Michiel ziet de aarde als een organisme en de compost maakt hier een huid omheen om alles bij elkaar te houden.

Namens Michiel, Marie en mijzelf. Maak er een fijne Kerst en een gelukkig en gezond 2024 van!

Groetjes,                                                                                                                                                                    daisycornelissen1973@gmail.com
Daisy

donderdag 14 december 2023 | Leven op de boerderij

Meer nieuws

de verse poep van deze week

de verse poep van deze week

Michiel liep langs de velden op het moment dat ik hem belde. We hebben een probleem met het water, zegt hij. We willen tuinbonen zetten, maar het is nog te nat. Het duurt dus nog langer voordat we kunnen zaaien. Er staat alleen nog prei. Nou… een lekkere preischotel...

Lees meer
Preitaart met walnoten

Preitaart met walnoten

Ingrediënten: - 5 plakjes diepvries bladerdeeg - 1 teen knoflook - 3 middelgrote eieren - 75 g ongebrande walnoten - 100 g cheddar aan stuk - 600 g prei - 1 el traditionele olijfolie Bereiding: - Verwarm de oven voor op 200° C. Laat het bladerdeeg ontdooien. - Snijd...

Lees meer