Wolf slaat toe op Boerderij De Kraanvogel

Leven op de boerderij

Ik appte Michiel om te vragen hoe laat we konden bellen voor info voor de Nieuwsbrief. Hij appte me een artikel in het Brabants Dagblad terug met de woorden: lees dit maar…

“Een wolf heeft afgelopen maandag 3 schapen doodgebeten bij Boerderij De Kraanvogel in Esbeek”
O nee!! Niet onze lieve schaapjes… wat vreselijk.
Ik belde Michiel en het bleek nog erger te zijn. De schapen waren zwanger en de wolf had ook onze Napoleon (de ram) in zijn luchtpijp gebeten waardoor Michiel genoodzaakt was ook hem in te laten slapen.
Hij kwam ’s morgens in de wei en trof de schapen dood aan. Wat een stress zullen de schapen gehad hebben. Hij heeft hen direct in de schuur gedreven en met behulp van de bevriende buurboer Michiel hebben ze er een wolfproof afrastering gemaakt. De schapen mogen ’s nachts niet meer naar buiten en voorlopig ook overdag niet. Eerst even aankijken hoe het met hen gaat, of ze hun lammetjes niet afstoten door de stress, gaf Michiel verdrietig aan.
Natuurlijk krijgt hij een kleine financiële vergoeding, “maar daar gaat het mij helemaal niet om” zegt hij. “Ik hou van die beesten en ik heb er veel tijd en zorg in zitten. Dat kun je niet afkopen”.

Na dit nieuws, is het bijna onmogelijk om een ander onderwerp aan te snijden, maar ja.. er zit wel een Nieuwjaarsborrel aan te komen, dus.. toch even ook even iets luchtigs.

We zijn heel blij met het aantal aanmeldingen ! We zitten inmiddels over de 30 mensen die een kijkje komen nemen en een drankje komen doen. Zo leuk om te merken dat de interesse voor de boerderij (waar komen die groenten eigenlijk vandaan ?) er is.

Er wordt hard gewerkt om hooibalen te stapelen zodat deze als muur en bankjes kunnen dienen. We zitten gezellig in de stal welke deels bemuurd is, maar niet overal, dus zorg dat je warm gekleed bent en dikke sokken en warme schoenen aan hebt. Van kou wordt niemand vrolijk. Wij zorgen voor een vuurkorf, dekentjes en warme drankjes (of drankjes waar je warm van wordt ;-))

Tussen 1400 uur 14:30 zal de ontvangst zijn waarna Michiel begint met de rondleiding. Hierna beginnen we met de borrel. Ben je nieuw en benieuwd, zorg dan dat je op tijd bent voor de rondleiding. Al je vragen kun je dan stellen en er is een ideeënbus (ook online op de site van de Kraanvogel) dus schrijf je idee op en drop het in de bus.

Dan nog een ding. Jullie herinneren jullie wellicht mijn stukje over de KKK (Kranige Kerel Klusdag) nog wel. Die dag hebben we gegraven vanaf de straat naar de boerderij om een riool aan te leggen. We hebben jullie hulp nodig om dit af te maken. We moeten nog een stuk graven, deze keer binnen, om tot de plek van de nieuwe WC en keuken te komen. Hierna komt schoonvader in beeld voor de elektra e.d. en dan hopen we dat de WC snel zal volgen. Fysieke arbeid is echt lekker op zijn tijd en zeker in groepsverband iets realiseren is heerlijk. Meld je aan via de mail van de klantenvereniging. 

AGENDA
22 jan De Nieuwjaarsborrel !!
Deze gaat plaatsvinden op 22 jan van 1400-1700 en jullie zijn van harte welkom.
12 feb KKK = Kranige Kerel Klusdag (of sterke vrouwelijke aanpakkers)

REMINDERS

De Vrijwilligersdag start weer vanaf maart/april. Ik meld me wel weer als het zover is.

Fijn weekend allemaal en hopelijk tot zaterdag of 12 feb.
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com
klantenverenigingbdkraanvogel@gmail.com

vrijdag 21 januari 2022 | Leven op de boerderij

Meer nieuws

Zwammen workshop op komst

Zwammen workshop op komst

O jee… wij hadden geen recept in ons pakket. Wat is er gebeurd ? De printer was kapot. Een deel van jullie heeft daarom geen recept ontvangen. Gelukkig staan de recepten wel op de site van de Kraanvogel, dus hier kun je ze terugvinden. Het was een preirecept en dit...

Lees meer
Vegan erwtensoep met linzen van Bo

Vegan erwtensoep met linzen van Bo

Ik vond dit recept nog tussen mijn ongebruikte recepten, want… als je een recept doorstuurt, kan ik het pas gebruiken zodra het ook in het pakket zit. Het kan dus even duren, maar… als je twijfelt of ik het vergeten ben, mag je altijd een reminder sturen hoor ! En dan...

Lees meer