Zo vinden we de natuur altijd terug in onszelf

Leven op de boerderij

Na Maria Lichtmis en Carnaval gaat de natuur zich opmaken voor de wedergeboorte, de lente. Qua temperatuur zijn we er soms al wel, maar dat is natuurlijk behoorlijk ongebruikelijk.
Michiel zei van de week: de voorraden zijn op….
Binnen de jaarfeesten zeggen we; we gaan nu van vastentijd naar voorjaar. Het is van oorsprong een reinigingsperiode. 

Die kan zo groot of klein zijn als je zelf wil: vasten door bepaalde voedingsmiddelen niet te nemen (alcohol, vlees, suiker), of meer fysiek door schoon te maken. De voorjaarschoonmaak is daar een typisch voorbeeld van. Al doe je niks vanuit de jaarfeestgedachte, ongemerkt gaat iedereen aan de slag met opruimen en schoonmaken, om ruimte te maken, alles weer netjes te hebben. Je kunt het dan ineens op je heupen krijgen en gaat de ramen lappen, of de bezem door de garage raggen als de eerste zonnestralen er door de wolken heen piepen.

De tuin of het land kan ook een opruimbeurt gebruiken, want de bedoeling is ook daar dat alles weer alle ruimte heeft om te gaan groeien. Dit moet gebeuren voordat alle zaadjes en plantjes weer geplant gaan worden. 

Sommigen ruimen niet alleen hun huis op maar houden via detox een ‘grote schoonmaak’ van hun lichaam. Of zonder echt iets (niet) te eten of te drinken, je te ‘bevrijden’ van nare gewoonten, gedachten, eigenschappen en hier  over nadenken. Zo maak je ook zelf ruimte voor nieuwe groei en mogelijkheden! 

Zo vinden we de natuur altijd terug in onszelf

Groetjes, 
Danielle

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 1 maart 2024 | Leven op de boerderij

Meer nieuws

de verse poep van deze week

de verse poep van deze week

Michiel liep langs de velden op het moment dat ik hem belde. We hebben een probleem met het water, zegt hij. We willen tuinbonen zetten, maar het is nog te nat. Het duurt dus nog langer voordat we kunnen zaaien. Er staat alleen nog prei. Nou… een lekkere preischotel...

Lees meer
Preitaart met walnoten

Preitaart met walnoten

Ingrediënten: - 5 plakjes diepvries bladerdeeg - 1 teen knoflook - 3 middelgrote eieren - 75 g ongebrande walnoten - 100 g cheddar aan stuk - 600 g prei - 1 el traditionele olijfolie Bereiding: - Verwarm de oven voor op 200° C. Laat het bladerdeeg ontdooien. - Snijd...

Lees meer