Zorgboerderij De Grus bereikt mijlpaal!

Leven op de boerderij

De koeien van buurboer

Marco staan in de schapenwei deelt Michiel glunderend mede. Echt een super mooi gezicht. “O, wat slim, zo heb jij hun poep voor op het land natuurlijk!”; zei ik onnozel.
Waarop het antwoord was: Nee, ze fungeren puur als grasmaaiers. “Ooo, is de poep van de schapen van de andere buurboer dan voor op het land ?”
Het duurde even voordat Michiel mijn stadse gedachtegang kon volgen, maar uiteindelijk kwam de verduidelijking. “De koeienvlaaien gaan we natuurlijk niet uit de wei scheppen” “Niet? Hoe komt die poep dan op het land ?”
Alleen de vlaaien die in de stallen worden gedropt, worden bij elkaar verzameld voor op het land.
“Oooo.. ahum… natuurlijk. Ja.. weet ik veel”; kwam er nog sputterend achteraan.
Het is jongvee. Het zijn er een stuk of tien en staan apart van de volwassen koeien. Waarom? Dat weten we niet. Hoe zeer hij ook van de koeien geniet (want we weten nog van een half jaar geleden dat dit zijn wens voor de boerderij was), toch is hij zelf van de dierenwens afgestapt.
Waarom? Omdat hij nu eenmaal een tuinder is en te weinig tijd heeft om de focus op het goed verzorgen van de koeien te nemen. Michiel wil wat hij doet voor 100% goed doen en als dat niet lukt, wordt hij daar niet blij van. En we willen graag een blije boer, dus… focus graag op de groente please.

Deel 2 van de Meewerkdag was wederom een familie aangelegenheid op mij na dan. Het was heerlijk om fysiek bezig te zijn. Tussen de prikkelplanten door, de hekken die het erf omringden, hebben we afgebroken, terwijl we plassen vakkundig probeerden te ontwijken (wat jammerlijk mislukte). Het onkruid is gesnoeid en opgeruimd, de enorme hoeveelheden sloophout, balken, oude pallets zijn in een mega container gegooid en afgevoerd en alles staat weer gestructureerd opgesteld in de stal. De kastanjes geraapt en weggeveegd en de boel geveegd. De boerderij was klaar voor ontvangst.

Dinsdag was de mijlpaal voor Stefanie. De zus van Michiel heeft Zorgboerderij De Grus opgericht. Google maar eens. Vanuit Stichting de As kwamen er 2 begeleiders en een jongen met autisme kijken of het helpen op de boerderij iets voor hem zou kunnen zijn. Mede hierom moest het er natuurlijk netjes uitzien op de boerderij ! Goed nieuws ! De jongen is positief en komt binnenkort helpen op de boerderij met als doel om structuur in de dag te krijgen zodat hij straks helemaal klaar is voor de opleiding richting IT. Een grappig detail is dat hij geen groenten lust. Haha. Wellicht dat hier nog verandering in komt als hij zelf mag oogsten.
Mochten jullie mensen kennen of met mensen werken waarvan jullie denken dat het werken op de boerderij leuk of helend zou zijn, neem dan contact op met Zorgboerderij De Grus. Wie weet, is er iets mogelijk.

Groetjes,
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 3 november 2023 | Leven op de boerderij

Meer nieuws

Wat te doen met Knolselderij?

Wat te doen met Knolselderij?

Deze vraag heb ik al meerdere mensen gesteld en dan krijg ik tips te horen, welke ik weer half vergeten ben eer ik thuis ben. Nu trof ik de vader van Michiel in zijn eigen voortuin toen ik mijn groenten, na een paar dagen op vakantie te zijn geweest, op ging halen....

Lees meer
Het is leuk, verhelderend en soms ook wel confronterend

Het is leuk, verhelderend en soms ook wel confronterend

Vanuit de klantenvereniging denken we mee met Michiel en hoe zijn bedrijf sterker kan worden. Michiel heeft een duidelijke visie en plannen, maar om alles neer te zetten moet je veel tijd investeren in ‘hoe’ dat allemaal moet. Om zich tijd te besparen is hij een...

Lees meer