Ingrediënten
1 kg gele wortelen
olijfolie
4 takken tijm
4 tenen knoflook
1 tl zeezout
3 el honing
1 tl harissa
1/2 tl komijnpoeder
Bereiding
STAP 1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg een groot vel aluminiumfolie op je ovenplaat en vet dit in met wat olijfolie.
STAP 2
Schil de wortelen en snijd de grote of dikke in stukken. Leg de wortelen met de tijm, knoflook (in schil) en wat zout op het aluminiumfolie.
STAP 3
Pak de wortelen goed in en schuif dit in de oven en rooster de wortelen gaar. Afhankelijk van de hoeveelheid en dikte van de wortelen kan de gaartijd variëren van 1 tot 2 uur.
STAP 4
Als de wortelen zacht zijn, haal ze dan uit de oven. Maak het pakketje voorzichtig open (pas op voor de hete stoom) en laat iets afkoelen. Haal de knoflookteentjes uit hun schilletje.
STAP 5
Doe dan de wortelen in je keukenmachine, samen met de knoflook, tijmblaadjes, honing, harissa en komijnpoeder. Hak ze tot een (grove) puree.
STAP 6
Proef of er nog wat honing of zout bij moet.
Serveer de warme puree direct of laat afkoelen en serveer het als koude dip.