Aardpeertaart met geitenkaas

Recepten

Aardpeer is bijna een vergeten groente, maar nog niet helemaal, want het zit in ons pakket deze week !
Het is ontzettend lekker en je kan er alle kanten mee op. Dit recept voor een hartige taart met aardpeer, geitenkaas en verschillende groenten is een heerlijk gezonde variatie voor het diner. Feestelijk, warm, knapperig en zacht, echt een aanrader!

Ingrediënten voor het deeg
50 gr walnoten
100 gr havervlokken
140 gr speltbloem
5 tl bakpoeder
4 el olijfolie
5 el amandelmelk
Zout en peper

Ingrediënten voor de taart
650 gr aardperen, geschild
3 tomaten
1 ui
1 teen knoflook
1 el olijfolie
800 gr spinazie
2 tl tijm
2 tl chilipoeder
150 gr geitenkaas
3 eieren

Benodigdheden
Springvorm 20 cm
Keukenmachine

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. 
Begin dan met het deeg: maal de walnoten fijn met een keukenmachine en mix het samen met de havervlokken, de bloem en het bakpoeder. Voeg de olijfolie en amandelmelk toe en mix het verder tot een mooi kneedbaar deeg. Voeg zout en peper toe naar smaak. 

Vet een springvorm van 20 cm in met olijfolie en beleg de bodem met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Bak het deeg 15 minuten in de oven. 

Dan nu, de aardperen! Schil de aardperen en snijd ze in stukjes van 1-2 centimeter. Kook ze in 8 minuten beetgaar en giet ze hierna af. 

Voor de tomatenpuree: snijd de tomaten in grove stukken. Pel en snipper de ui en knoflook en fruit ze in een koekenpan met olijfolie gedurende 3 minuten. Voeg de tomatenstukjes, tijm en laurier toe en laat het met deksel op pan 15 minuten pruttelen. Laat het vervolgens zonder deksel 15 minuten inkoken.

Nadat het is ingedikt, kun je de puree inwrijven met een zeef of zachtjes met een vork pureren. Voeg de spinazie in verdeelde hoeveelheden toe aan de tomatenpuree en laat het inslinken door een deksel op de pan te leggen.

Nu mag alles gemengd worden!
De aardperen, tomatenpuree, spinazie en eieren mogen door
elkaar gehusseld worden en in de springvorm worden gelegd.
Verkruimel de geitenkaas als laatste op het mengsel om de aardpeertaart af te toppen.
Bak de aardpeertaart met geitenkaas in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.


Smakelijk !!

vrijdag 20 augustus 2021 | Recepten

Meer nieuws

Wolf slaat toe op Boerderij De Kraanvogel

Wolf slaat toe op Boerderij De Kraanvogel

Ik appte Michiel om te vragen hoe laat we konden bellen voor info voor de Nieuwsbrief. Hij appte me een artikel in het Brabants Dagblad terug met de woorden: lees dit maar… “Een wolf heeft afgelopen maandag 3 schapen doodgebeten bij Boerderij De Kraanvogel in Esbeek”...

Lees meer
GESMOORDE PREI MET EIEREN EN ZA’ATAR

GESMOORDE PREI MET EIEREN EN ZA’ATAR

Dit recept kreeg ik van Niki, Luc, Ezra en Otis en is een hit in hun gezin. Deze willen we dus zeker ook eens proberen ! Het lijkt veel op de Shakshuka die ik al vaker geprezen heb volgens mij, maar weer net wat anders. Dit is een gemakkelijke manier om in heel korte...

Lees meer
Nieuwjaarsborrel 22 januari

Nieuwjaarsborrel 22 januari

Op zaterdag 22 januari is de Nieuwjaarsborrel! Deze gaat plaatsvinden van 14:00-17:00 uur en jullie zijn allemaal van harte welkom. Onder het genot van een drankje en hapje gaan we 2022 inluiden en gaan we horen wat het nieuwe jaar gaat brengen. Er worden geen kosten...

Lees meer