BIETENSOEP MET SELDERIJROOM

Recepten

Laat die bietjes maar komen ! Vergeet die bietenburgers niet die ik ook ooit heb
gedeeld. Mmmmmmmmm. Als je het kwijt bent, kun je het terugvinden op de site
van de Kraanvogel.

Ingrediënten:
250 gram winterpenen
500 gram gekookte rode bieten
1 teen knoflook
1 el arachideolie
2 (kippen) bouillontabletten
750 ml kraanwater
20 gram verse selderij
125 gram sour cream

Bereiding:
1.
Schil de winterpeen en snijd in stukken van 1 cm. Snijd de onderkant van de
bieten en snijd in gelijke stukken. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een
ruime pan en bak de peen, biet en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de
bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag
vuur koken.

2.
Maak ondertussen de selderijroom. Houd een paar blaadjes van de selderij apart
en snijd de rest fijn. Doe met de sour cream in een hoge beker. Pureer met de
staafmixer en breng op smaak met peper. Maak de staafmixer schoon.

3.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de soep
over kommen of diepe borden. Besprenkel elke kom met selderijroom, bestrooi
met peper en garneer met de achtergehouden blaadjes selderij.
Bereidingstip: De soep en selderijroom kun je 1 dag van tevoren maken. Bewaar
los van elkaar afgedekt in de koelkast en verwarm de soep op laag vuur.

Geniet van je weekend.
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 30 september 2022 | Recepten

Meer nieuws

RODE CURRY MET KOOLRAAP

RODE CURRY MET KOOLRAAP

Oke, ik haal al die rapen door elkaar. Even iets van duidelijkheid scheppen. De koolraap en koolrabi worden vaak door elkaar gehaald. Beide groente zijn knollen, maar de koolrabi groeit boven de grond en de koolraap onder de grond. De koolraap heeft een gele kleur en...

Lees meer
Groenteschotel met paprika

Groenteschotel met paprika

Lekkere groenteschotel! Wanneer je paprika in dunne reepjes snijdt, daarna rustig aanbakt en dan eventjes laat stoven dan worden ze heerlijk zoet en super zacht. Een paprikastoof met prei, tomaten en gekookte eitjes. Lekker vegetarisch en eens een keertje iets anders....

Lees meer