Chinese kool met zoete aardappel gegratineerd met kaas

Recepten

Dit hebben wij dus net gegeten. Super lekker ! Om eerlijk te zijn, vind ik veel ovenschotels overladen met kaas prima te knagen en… ook deze variant ging er met veel genoegen in.

Ingrediënten voor 2 personen:
– 1 Chinese kool
– 2 Grote zoete aardappels (met paarse schil)
– 125 Gram champignons
– 1 Ui
– 2 Teentjes knoflook
– 100 Gram geraspte kaas (30+)
– Scheutje room
– 1 Snufje nootmuskaat
– Rijstolie
– Zwarte peper
– Himalayazout/Keltisch zeezout

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven op 200 graden.
– Schil de aardappels en snijd in plakken. Kook ze in water met een beetje zout gaar (ongeveer 10 minuten).
– Pers de knoflookteentjes, snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de kool in reepjes.
– Fruit de ui en knoflook in rijstolie en voeg de champignons en Chinese kool toe na minuten.
– Doe beetje bij beetje wat room bij de aardappels met wat peper en nootmuskaat en stamp ze fijn met een stamper.
– Meng het koolmengsel onder de aardappels en doe in een ovenschotel.
– Verdeel er de geraspte kaas over en zet in de oven tot de kaas is gesmolten.

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.nl

vrijdag 27 oktober 2023 | Recepten

Meer nieuws

Met een beetje zonneschijn, komt het snel goed!

Met een beetje zonneschijn, komt het snel goed!

O jongens… die regen! Die zijn we beu of niet? Zelfs na mijn weekje Turkije was ik het Nederlandse weer na 2 weken en tig keer natgeregend te zijn, alweer zat. Zo ook op de boerderie!  Door het slechte weer is er veel mis gegaan. Veel groentes groeien heel erg slecht....

Lees meer
Wat te doen met Knolselderij?

Wat te doen met Knolselderij?

Deze vraag heb ik al meerdere mensen gesteld en dan krijg ik tips te horen, welke ik weer half vergeten ben eer ik thuis ben. Nu trof ik de vader van Michiel in zijn eigen voortuin toen ik mijn groenten, na een paar dagen op vakantie te zijn geweest, op ging halen....

Lees meer