Geroosterde aardpeer uit de oven met dille en feta

Recepten

Weet je wat apart is? Dat aardpeer eigenlijk nooit te vinden is in de supermarkt. Ik zie het alleen op de markt of in moestuinen, maar ‘de massa’ komt dus vrijwel nooit in aanraking met deze vergeten groentesoort. En dat terwijl het een woekerplant is in Nederland: in de herfst is er héél veel van.
Het is goedkoop, het is gezond (het bevat veel vitamines en vezels) en het vult goed. Bovendien is het een heel toegankelijk ingrediënt. De bereidingswijze is vergelijkbaar met die van aardappel. Je kunt de knol dus koken, bakken, stomen, pureren, poffen en roosteren in de oven. De smaak is iets zoeter dan een simpele aardappel en heeft iets nootachtigs. In het Engels wordt het ook wel de ‘Jerusalem artichoke’ genoemd – het heeft namelijk ook wel iets weg van een artisjok.

Ingrediënten:
 900 gr aardpeer
 100 ml olijfolie + een scheutje extra voor over de aardperen
 2 handje verse dilletakjes – zo’n 8 gr
 1 teentje knoflook
 80 gr feta
 2 el hazelnoten

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Borstel de aardperen schoon. Je hoeft ze niet te schillen. Snijd ze daarna in partjes. Meng met een scheutje olijfolie, peper en zout en rooster ze 30-35 minuten goudbruin in de oven.
3. Mix (in de blender of met een staafmixer) de olijfolie, knoflook en dille tot een egale kruidenolie. Houd wat verse dille apart ter garnering. Voeg peper en zout naar smaak toe.
4. Hak de hazelnoten. Haal de aardpeer uit de oven en verkruimel de feta erover. Sluit af met kruidenolie, wat verse dille en gehakte hazelnootjes.
5. Geniet!

Groetjes,

Daisy
Daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 17 februari 2023 | Recepten

Meer nieuws

Vega Rendang uit de Slowcooker

Vega Rendang uit de Slowcooker

In mijn Kerstpakket zat een Slowcookertje en dus ging ik op zoek naar een recept. Ik ben helemaal geen kokkin, maar dit gerecht is hemels en goed te doen. Ik heb het geluk dat er een toko om de hoek zit waar ik de bijzondere ingrediënten kon halen. Deze lagen naast...

Lees meer
Proefdagen in aantocht

Proefdagen in aantocht

Sorry lieve mensen. Ik heb jullie heel januari verwaarloosd. Mijn excuses. Het ligt niet aan Michiel, maar aan mijn drukke hoofd en leven. Plannen is niet mijn sterkste kant 😉 Ik was net mijn digitale mapje Kraanvogel aan het structureren, waarbij de recepten ook...

Lees meer
Het gaat om het samenzijn en de goede intentie

Het gaat om het samenzijn en de goede intentie

Lieve mensen,  Alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar. Waarschijnlijk hebben jullie weer voldoende chocoladeletters en pepernoten gegeten en een hoop nieuwe sokken en onderbroeken gekregen van de Sint en zo niet… zorgt de Kerstman hier vast binnenkort voor 😉 Ook...

Lees meer