GESMOORDE PREI MET EIEREN EN ZA’ATAR

Recepten

Dit recept kreeg ik van Niki, Luc, Ezra en Otis en is een hit in hun gezin. Deze willen we dus zeker ook eens proberen ! Het lijkt veel op de Shakshuka die ik al vaker geprezen heb volgens mij, maar weer net wat anders.
Dit is een gemakkelijke manier om in heel korte tijd een zeer voedzame maaltijd op tafel te zetten. Het is een lekker gerecht om als brunch te eten, met een kop koffie, maar het kan ook dienen als licht avondmaal met wat knapperig brood erbij en een glas wijn. Je kunt prei en spinazie maximaal een dag van tevoren bereiden en ze in de koelkast bewaren, zodat je alleen de eieren nog hoeft te breken en het geheel gaar hoeft te laten smoren.

Ingrediënten:
30 gram boter
2 el Olijfolie
2 flinke preien (of 4 kleinere), schoongemaakt, in ringen van ½ cm (530 g)|
1 tl komijnzaad, geroosterd en licht geplet
2 kleine ingemaakte citroenen, pitten verwijderd, schil en vruchtvlees fijngehakt (30 g)
300 ml groentebouillon
200 gram fijne spinazie
6 grote eieren
90 gram feta, in blokjes van 2 cm gebroken
1 el za’atar
zout en zwarte peper

Bereiding:
– Doe de boter met 1 eetlepel olijfolie in een grote sauteerpan waarvoor je een passend deksel hebt en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Voeg zodra de boter begint te schuimen de prei toe met ½ theelepel zout en royaal peper. Bak de prei onder regelmatig omscheppen 3 minuten tot hij gaar is. Voeg de komijn, citroen en groentebouillon toe en laat 4-5 minuten zachtjes borrelend koken tot de vloeistof grotendeels is verdampt. Schep de spinazie door het preimengsel, laat hem 1 minuut slinken en draai het vuur halfhoog.

– Maak met de bolle kant van een opscheplepel 6 kuiltjes in het preimengsel en breek in elk kuiltje een ei. Bestrooi de eieren met een snufje zout, verdeel de feta rondom de eieren en zet het deksel op de pan. Laat het gerecht 4-5 minuten smoren tot de eiwitten gaar, maar de dooiers nog vloeibaar zijn.

– Roer de za’atar door de overgebleven eetlepel olie en besprenkel de eieren ermee. Serveer het gerecht direct uit de pan.

De Nieuwjaarsborrel !!
Deze gaat plaatsvinden op 22 jan van 1400-1700 en jullie zijn van harte welkom. Meld je wel voor 8 jan aan bij de klantenvereniging i.v.m. de boodschappen. Er worden geen kosten voor gerekend, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.
Mocht je je nog niet aangemeld hebben doe dit dan snel via klantenverenigingbdkraanvogel@gmail.com


vrijdag 14 januari 2022 | Recepten

Meer nieuws

Zo vinden we de natuur altijd terug in onszelf

Zo vinden we de natuur altijd terug in onszelf

Na Maria Lichtmis en Carnaval gaat de natuur zich opmaken voor de wedergeboorte, de lente. Qua temperatuur zijn we er soms al wel, maar dat is natuurlijk behoorlijk ongebruikelijk. Michiel zei van de week: de voorraden zijn op…. Binnen de jaarfeesten zeggen we; we...

Lees meer
Schorseneren in bechamelsaus

Schorseneren in bechamelsaus

Ingrediënten: een kilo schorseneren een citroen een eetlepel boter een eetlepel bloem 125 ml melk Bereiding: 1. Was de schorseneren zodat de meeste grond er vanaf is. Zet een pan klaar met water en het sap van een halve citroen. Laat een bak of je gootsteen vol lopen...

Lees meer
Paksoi bowl met volkoren rijst

Paksoi bowl met volkoren rijst

Ingrediënten: 120 g zilvervliesrijst 2 eieren 1 stronk paksoi 5 el extra vergine olijfolie 15 g gemberwortel 1 teen knoflook 1 el sojasaus 1 el honing peper 50 g walnoten 1 avocado 150 g wortel, julienne gesneden Bereidingswijze: Kook de zilvervliesrijst zoals...

Lees meer