GESMOORDE PREI MET EIEREN EN ZA’ATAR

Recepten

Dit recept kreeg ik van Niki, Luc, Ezra en Otis en is een hit in hun gezin. Deze willen we dus zeker ook eens proberen ! Het lijkt veel op de Shakshuka die ik al vaker geprezen heb volgens mij, maar weer net wat anders.
Dit is een gemakkelijke manier om in heel korte tijd een zeer voedzame maaltijd op tafel te zetten. Het is een lekker gerecht om als brunch te eten, met een kop koffie, maar het kan ook dienen als licht avondmaal met wat knapperig brood erbij en een glas wijn. Je kunt prei en spinazie maximaal een dag van tevoren bereiden en ze in de koelkast bewaren, zodat je alleen de eieren nog hoeft te breken en het geheel gaar hoeft te laten smoren.

Ingrediënten:
30 gram boter
2 el Olijfolie
2 flinke preien (of 4 kleinere), schoongemaakt, in ringen van ½ cm (530 g)|
1 tl komijnzaad, geroosterd en licht geplet
2 kleine ingemaakte citroenen, pitten verwijderd, schil en vruchtvlees fijngehakt (30 g)
300 ml groentebouillon
200 gram fijne spinazie
6 grote eieren
90 gram feta, in blokjes van 2 cm gebroken
1 el za’atar
zout en zwarte peper

Bereiding:
– Doe de boter met 1 eetlepel olijfolie in een grote sauteerpan waarvoor je een passend deksel hebt en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Voeg zodra de boter begint te schuimen de prei toe met ½ theelepel zout en royaal peper. Bak de prei onder regelmatig omscheppen 3 minuten tot hij gaar is. Voeg de komijn, citroen en groentebouillon toe en laat 4-5 minuten zachtjes borrelend koken tot de vloeistof grotendeels is verdampt. Schep de spinazie door het preimengsel, laat hem 1 minuut slinken en draai het vuur halfhoog.

– Maak met de bolle kant van een opscheplepel 6 kuiltjes in het preimengsel en breek in elk kuiltje een ei. Bestrooi de eieren met een snufje zout, verdeel de feta rondom de eieren en zet het deksel op de pan. Laat het gerecht 4-5 minuten smoren tot de eiwitten gaar, maar de dooiers nog vloeibaar zijn.

– Roer de za’atar door de overgebleven eetlepel olie en besprenkel de eieren ermee. Serveer het gerecht direct uit de pan.

De Nieuwjaarsborrel !!
Deze gaat plaatsvinden op 22 jan van 1400-1700 en jullie zijn van harte welkom. Meld je wel voor 8 jan aan bij de klantenvereniging i.v.m. de boodschappen. Er worden geen kosten voor gerekend, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.
Mocht je je nog niet aangemeld hebben doe dit dan snel via klantenverenigingbdkraanvogel@gmail.com


vrijdag 14 januari 2022 | Recepten

Meer nieuws

Crostini’s met geitenkaas en boerenkoolchips!

Crostini’s met geitenkaas en boerenkoolchips!

Eens iets anders dan hutspot. Leuk om op tafel te zetten met de feestdagen.  Ingrediënten voor 15-20 stuks: 15 minuten bereidingstijd 1 st. volkoren stokbrood olijfolie 125 gram verse geitenkaas(schijfjes) 1 el olijfolie 3-4 handjes boerenkool peper zout...

Lees meer
Boer van de Week bij Boeren & Buren

Boer van de Week bij Boeren & Buren

De slakken nemen de tunnelkas over ! Het is een ware invasie. Krulsla, Andijvie en Paksoi stonden daar te vrezen voor hun slijmerige vijanden. Het is nu dus oogsten wat er te oogsten valt waardoor sommige sla wat kleiner uitvalt dan normaal, maar goed… ze groeien nu...

Lees meer
Preischotel

Preischotel

Zo eenvoudig en toch zoooo lekker !! Ingrediënten 350 gram (vegetarisch) gehakt 800 gram prei 125 ml crème fraîche 2 tl grove mosterd 700 gram voorgekookte aardappelschijfjes 100 gram geraspte kaas Bereiding Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het gehakt circa 4 min....

Lees meer