Kokoscurry met kastanjechampignons en paksoi

Recepten

Ingrediënten
335 gram Basmatirijst
1 Limoen 
5 cm Verse gember
80 ram Cashewnoten
2 Rode bosui 
1 Paksoi 
400 gram Kastanjechampignons
20 gram Kokosrasp
6 tl Kerriepoeder
300 ml Kokosmelk
20 ml Sesamolie
Peper en zout naar smaak

Bereiding
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten.
Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de limoen uit.
Schil de gember en rasp of snijd fijn.
Hak de cashewnoten grof en snipper de rode bosui.
Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren.
Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en halveer ze.
Snijd de eventuele grotere kastanjechampignons in vieren.
Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de kokosrasp, zonder olie, goudbruin.
Haal uit de pan en be
waar apart.
Verhit de olijf
olie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de limoenschil, gember en het kerriepoeder 1 – 2 minuten.
Voeg de kastanjechampignons en het witte deel van de paksoi toe en bak 5 – 6 minuten.
Roer ondertussen de kokosmelk goed door.
Voeg het groene deel van de paksoi toe aan de wok of hapjespan en roerbak 1 minuut mee.
Blus de groenten vervolgens af met de kokosmelk, roer door en verwarm nog 2 – 3 minuten op middel
/laag vuur.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng de sesamolie door de rijst en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en garneer met de cashewnoten.
Schep de kokoscurry met groenten naast de rijst en garneer deze met de gebakken kokosrasp en de gesnipperde rode bosui.
Serveer het limoensap
apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen.

vrijdag 20 augustus 2021 | Recepten

Meer nieuws

Wolf slaat toe op Boerderij De Kraanvogel

Wolf slaat toe op Boerderij De Kraanvogel

Ik appte Michiel om te vragen hoe laat we konden bellen voor info voor de Nieuwsbrief. Hij appte me een artikel in het Brabants Dagblad terug met de woorden: lees dit maar… “Een wolf heeft afgelopen maandag 3 schapen doodgebeten bij Boerderij De Kraanvogel in Esbeek”...

Lees meer
GESMOORDE PREI MET EIEREN EN ZA’ATAR

GESMOORDE PREI MET EIEREN EN ZA’ATAR

Dit recept kreeg ik van Niki, Luc, Ezra en Otis en is een hit in hun gezin. Deze willen we dus zeker ook eens proberen ! Het lijkt veel op de Shakshuka die ik al vaker geprezen heb volgens mij, maar weer net wat anders. Dit is een gemakkelijke manier om in heel korte...

Lees meer
Nieuwjaarsborrel 22 januari

Nieuwjaarsborrel 22 januari

Op zaterdag 22 januari is de Nieuwjaarsborrel! Deze gaat plaatsvinden van 14:00-17:00 uur en jullie zijn allemaal van harte welkom. Onder het genot van een drankje en hapje gaan we 2022 inluiden en gaan we horen wat het nieuwe jaar gaat brengen. Er worden geen kosten...

Lees meer